Για ένατη μέρα σήμερα έγκλειστοι στις στοές, οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής



Για ένατη συνεχόμενη μέρα, οι έγκλειστοι στη στοά 59 της Ολυμπιάδας, παραμένουν οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής.

Διαμαρτύρονται με αυτό το τρόπο, για την απώλεια της εργασίας τους, αποτέλεσμα της Υπουργικής απόφασης Σκουρλέτη, για ανάκληση των αδειών της μεταλλευτικής εκμετάλλευσης στη Β. Χαλκιδική.
Η απόφαση αυτή πάρθηκε σε αντίθεση με όλες τις αποφάσεις του ΣτΕ, που έκριναν νόμιμεςόλες τις περιβαλλοντικές και τεχνικές μελέτες της συγκεκριμένης επένδυσης.
Περιμένουν λοιπόν την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων και κανόνων, ώστε να επιστρέψουν στην εργασία τους και δηλώνουν πως θα παραμείνουν αυτοέγκλειστοι στα βάθη των στοών, μέχρι να δικαιωθούν.

Στο μεταξύ, σε ολική κατάληψη το εργοτάξιο μεταλλείου Ολυμπιάδας προχώρησαν με κοινή
απόφαση τα σωματεία των Μεταλλωρύχων ενώ στο πλευρό τους βρέθηκαν οι μητέρες και τα παιδιά των Μεταλλωρύχων που για 9 ημέρα είναι αυτοέγκλειστοι  στις στοές

Δυναμικό παρών στα εγκαίνια της 80ης ΔΕΘ ετοιμάζουν οι μεταλλωρύχοι της ΒΑ Χαλκιδικής. 

Την συμμετοχή του στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΓΣΕΕ ανακοίνωσαν πριν λίγο σε ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μεταλλείων Κασσάνδρας μαζί με άλλες κινητοποιήσεις μέσα στην εβδομάδα που ήδη διανύουμε.

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων μέχρι και την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου έχει ως εξής:

1. ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΕΙΣΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ.

2. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3/9/2015 ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ.

3. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΘ ΜΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΕΡΙΠΟΥ 1000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – 20 ΕΩΣ 25 ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.
Νεότερη Παλαιότερη