Στέλλα Σμαραγδή: 5η στον κόσμο με Πανελλήνιο ρεκόρ το σμαράγδι της Χαλκιδικής




Την 5η θέση στον κόσμο κατέλαβε η Χαλκιδικιώτισσα Στέλλα Σμαραγδή στο άλμα εις μήκος,
κατηγορίας Τ47, που αγωνίστηκε την Παρασκευή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου για ΑΜΕΑ στη Ντόχα του Κατάρ. Η κοπέλα αυτή πριν από είκοσι μέρες βρέθηκε στο Γυμνάσιο Αγίου Γεωργίου και είχε μιλήσει στους μαθητές με αφορμή την Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού.

Από την Ασπροβάλτα έφυγε κατ΄ ευθείαν για το Κατάρ, όπου ταξίδεψε και αγωνίστηκε με δικά της έξοδα και... σχεδόν με έρανο που κάλυψε μεγάλο μέρος των εξόδων αυτής της προσπάθειας!

Η 20χρονη Στέλλα με το παράδειγμά και τον αγώνα της έδωσε το μεγαλύτερο μήνυμα που μπορεί να δωθεί στα παιδιά μας και συνεχίζει να στέλνει το ίδιο μήνυμα σε όλο τον κόσμο κάνοντας πράξη τα λόγια που είχε πει στους μαθητές του Γυμνασίου Αγίου Γεωργίου << Θυσία είναι να ζεις για αυτό που αγαπάς. Με συγκέντρωση και θέληση ο καθένας φτάνει εκεί που αξίζει. >>

Γεννημένη στη Νικήτη Χαλκιδική στις 3 Οκτωβρίου το 1995, η Στέλλα Σμαραγδή ασχολείται από μικρή με τον αθλητισμό. Είναι αθλήτρια δύο συλλόγων, της Ελπίδας Θεσσαλονίκης (σύλλογος ΑμεΑ), αλλά και του ΠΑΟΚ. Παράλληλα σπουδάζει νομική στο Αριστοτέλειο πανεπιστήριο Θεσσαλονίκης.

Τι άραγε θα μπορούσε να αποτελεί πιο λαμπρό παράδειγμα από αυτό της Στέλλας για τα παιδιά μας;

Η… Χαλκιδικιώτισσα που έκανε πανελλήνιο ρεκόρ και πήρε την 5η στον κόσμο!





Η Στέλλα Σμαραγδή με μια πολύ καλή εμφάνιση και άρτια τεχνική πέτυχε επίδοση στα 5.32 μέτρα, ενώ η εφετινή της επίδοση ήταν στα 5.21μ. Με την επίδοση αυτή η πρωταθλήτρια έκανε νέο Πανελλήνιο ρεκόρ!

Η Στέλλα Σμαραγδή θα λάβει μέρος και στα 100 μ. της ίδιας διοργάνωσης και ελπίζουμε σε νέες μεγάλες διακρίσεις!

Πριν από δύο χρόνια, ήταν 5η με επίδοση 4.68 μ. ενώ το 2011 κατετάγη 10η με 4.14 μ.

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2014, η αθλήτρια από τη Νικήτη ήταν δεύτερη με 4.89μ. που αποτελούσε πανελλήνιο ρεκόρ.

Ότι καλύτερο μέσα από την καρδιά μας για το κορίτσι αυτό και πάντα με το χαμόγελο της νίκης, γιατί γεννήθηκε ΝΙΚΗΤΡΙΑ της ζωής !!!


Το μήνυμα της Στέλλας Σμαραγδή μέσα από τους αγωνιστικούς χώρους:
<< Είμαστε μια πολύ δεμένη και ωραία αποστολή με πολλά νέα παιδιά, που προσπαθούμε για το καλύτερο και δίνουμε τη ψυχή μας για την χώρα που εκπροσωπούμε, την Ελλάδα μας! Είναι μοναδικό το συναίσθημα και είμαστε όλα τα παιδιά τυχεροί και ευγνώμονες για αυτήν την ευκαιρία που μας έχει δοθεί.>>

Τσολάκης Βασίλης
*Με πληροφορίες  από halkidikinews.gr
strymonikostoday.gr
Νεότερη Παλαιότερη