Η Toyota ανακαλεί 6,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα



Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακαλεί 6,5 εκατομμύρια
αυτοκίνητα από όλο τον κόσμο ώστε να «επιβεβαιώσει ότι λειτουργεί σωστά η κύρια εντολή για τα [ηλεκτρικά] παράθυρα», κάνοντας λόγο για κίνδυνο «υπερθέρμανσης» και «έκλυσης καπνού».

Η ανάκληση αφορά περίπου 600.000 οχήματα στην Ιαπωνία, 2,7 εκατομμύρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, 1,2 εκατομμύρια στην Ευρώπη και 2 εκατομμύρια οχήματα σε άλλες χώρες
Τους τελευταίους μήνες ο όμιλος χρειάστηκε να ανακαλέσει σχεδόν 10 εκατομμύρια οχήματα λόγω ελαττωματικών αερόσακων της ιαπωνικής εταιρίας Takata σε ένα σύνολο 12 εκατομμυρίων από την έναρξη της κρίσης η οποία συνδέεται με τους αερόσακους αυτούς.

Τα αυτοκίνητα που περιλαμβάνονται σε αυτή την τελευταία ανακοίνωση για ανάκληση –μεταξύ των οποίων τα μοντέλα Yaris, Corolla, Camry και RAV4– παρήχθησαν μεταξύ 2005 και 2010. Η ανάκληση αφορά περίπου 600.000 οχήματα στην Ιαπωνία, 2,7 εκατομμύρια στις Ηνωμένες Πολιτείες, 1,2 εκατομμύρια στην Ευρώπη και 2 εκατομμύρια οχήματα αλλού

«Καμία περίπτωση ατυχήματος που να αποδίδεται στο πρόβλημα αυτό δεν έχει καταγραφεί» μέχρι τώρα, σύμφωνα με την Toyota που έκανε λόγο για ένα περιστατικό στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου ένας οδηγός κάηκε στο χέρι και 11 αναφορές για υλικές ζημιές.

Νεότερη Παλαιότερη