Τι γίνεται τελικά με το «Πόρτο Καρράς»;


Το μεγάλο σιδηροδρομικό έργο της ΕΡΓΟΣΕ, Ψαθόπυργος – Ρίο, όπως
όλα δείχνουν θα αναλάβει η θυγατρική της Τεχνικής Ολυμπιακής, Πόρτο Καρράς, καθώς εντός των επόμενων ημερών αποστέλλεται η σχετική σύμβαση.
Δεν γνωρίζουμε βέβαια αν η κινητικότητα στον Ομιλο, που βγάζει τα ασημικά από την προβληματική και τα περνάει στην καθαρή εταιρεία έχει να κάνει με αυτό.
Διότι  η ανακοινωθείσα συνέχεια του μετασχηματισμού της Τεχνικής Ολυμπιακής σε… κέλυφος, κάτι δείχνει.
Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, ο Στέγγος προχωρά τη διαδικασία απόσχισης του κατασκευαστικού κλάδου της Τεχνικής Ολυμπιακής Α.Ε. με απορρόφηση του από τη θυγατρική εταιρεία Πόρτο Καρράς.
Επίσης, προχωρά τη διαδικασία απόσχισης του τμήματος των ιδιωτικών έργων και των διεκδικήσεων από δημόσια έργα του κατασκευαστικού κλάδου της θυγατρικής εταιρείας Τοξότης ΑΤΕ (όχι τον Τοξότη του Καλογρίτσα, άλλη) με απορρόφηση από την Πόρτο Καρράς.
«Οι αποσχίσεις αυτές αποτελούν εσωτερική αναδιάρθρωση, η οποία εξυπηρετεί τον εξορθολογισμό της δομής του ομίλου και δεν αναμένεται να επηρεάσει τα μεγέθη του» λέει σε ανακοίνωση της η εισηγμένη.
Όμως στην πιάτσα κυκλοφορεί η φήμη πως κάτι ετοιμάζει ο Στέγγος και σύντομα θα αποκαλυφθεί. Να θυμίσουμε πως το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων αποφάσισε τον Αύγουστο να του επικυρώσει την οικοδομική άδεια για την ανέγερση «οικίσκων» (βίλες) εντός της ιδιόκτητης έκτασης στην οποία φιλοξενείται και το ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Χαλκιδική.
fpress.gr
Νεότερη Παλαιότερη