Κλειστά από σήμερα και για δύο ημέρες τα τα Τέμπη, λόγω εργασιών- Οι εναλλακτικές διαδρομέςΣε ποιους σταθμούς διοδίων οι οδηγοί δεν θα πληρώνουν για το διάστημα διακοπής της κυκλοφορίας


Κλείνει σήμερα Τετάρτη 11 Νοεμβρίου και αύριο Πέμπτη 12 Νοεμβρίου,  η κοιλάδα των Τεμπών, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας. Συγκεκριμένα, η κοιλάδα θα παραμείνει κλειστή από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου, ενώ μετά τις 8 το βράδυ θα παραδίδεται στην κυκλοφορία.

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας των οχημάτων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:
 
Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:
 
Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται :
 
· Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας, προς την περιφερειακή οδό Λάρισας-Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας - Τρικάλων - Καλαμπάκας - Γρεβενών, θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.
 
· Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης όπου θα συνεχίζουν στην επαρχιακή οδό Γυρτώνης - Αμπελώνα - Τυρνάβου - Ελασσόνας - Κοζάνης - Εγνατία οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος του κόμβου Κλειδί Ημαθίας.
 
Όλα τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά έως 3,5 τόνων, θα εκτρέπονται:
 
· Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης όπου θα συνεχίζουν στην επαρχιακή οδό Γυρτώνης - Αμπελώνα - Τυρνάβου - Ελασσόνας - Μικρού Ελευθεροχωρίου και από εκεί είτε θα κατευθύνονται μέσω Ε.Ο Ελασσόνας - Αγ. Δημητρίου - Κατερίνης και θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε., είτε θα κατευθύνονται μέσω Κοζάνης στην Εγνατία οδό και στη συνέχεια θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε. στο ύψος του κόμβου Κλειδί Ημαθίας.
 
· Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας (χ/θ 346+300 Π.Α.Θ.Ε.), προς την περιφερειακή οδό Λάρισας - Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας - Τρικάλων - Καλαμπάκας - Γρεβενών, θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.
 
Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:
 
Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας προς Βέροια (Εγνατία οδό) - Κοζάνη και από εκεί:

· είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης - Ελασσόνας - Τυρνάβου - Αμπελώνα - Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.,

· είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης - Γρεβενών - Καλαμπάκας - Τρικάλων - Λάρισας και στη συνέχεια διά της περιφερειακής οδού Λάρισας - Τρικάλων θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας.

Όλα τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους, που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται στο ύψος της Κατερίνης προς Άγιο Δημήτριο και μέσω της Ε.Ο. Κατερίνης - Ελασσόνας - Τυρνάβου - Αμπελώνα - Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε..

Όλα τα οχήματα που θα προέρχονται από Κατερίνη - Πλαταμώνα, θα κατευθύνονται προς Κατερίνη και θα ακολουθούν στη συνέχεια την παραπάνω διαδρομή. Όσα εισέλθουν στην περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας θα αναστρέφονται από τον ανισόπεδο κόμβο Αιγάνης και στη συνέχεια, επίσης μέσω Κατερίνης, θα εκτρέπονται κατάλληλα.

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ», κατά την διάρκεια της διακοπής της κυκλοφορίας στην Κοιλάδα των Τεμπών θα γίνει αναστολή είσπραξης διοδίων στους σταθμούς: Πυργετού, Μακρυχωρίου, Πλευρικό Μακρυχωρίου και Πλευρικούς Γυρτώνης, ενώ οι τιμές διοδίων του σταθμού διοδίων Μοσχοχωρίου θα διαμορφωθούν ως εξής :

Κατηγορία

Οχήματος Σ.Δ. Μοσχοχωρίου
   (πληρωμή με μετρητά) Σ.Δ. Μοσχοχωρίου
   (πληρωμή με πομποδέκτη)
 
   1 2,40 € 2,10 €
 
   2 3,50 € 3,10 €
 
   3 8,60 € 7,60 €
 
   4 12,10 € 10,70 €

Οι τιμές διοδίων σε όλους τους υπόλοιπους Σταθμούς που διαχειρίζεται η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου θα παραμείνουν ίδιες.
Νεότερη Παλαιότερη