Μια βραδιά στα μπουζούκια της Θεσσαλονίκης, τέλη του 2015 !!!




Αποφασίσαμε λοιπόν, μετά από πολύ καιρό και σεβόμενοι το "πνεύμα των ημερών", να
επισκεφτούμε μπουζουκομάγαζο της Θεσσαλονίκης, από τα δυνατά μαγαζιά του χώρου, με φίρμες της Ελληνικής show business.

Κλεισμένο τραπέζι λοιπόν, τρεις μέρες πριν παρακαλώ, και βρεθήκαμε στον ναό της νυχτερινής διασκέδασης, γύρω στις 11, όπως μας ζητήθηκε από το τηλέφωνο, όταν κάναμε την σχετική κράτηση.

Αφού παρκάραμε το αυτοκίνητο στην ασφάλεια του ιδιωτικού parking της επιχείρησης, μας υποδέχτηκαν στην πολυτελή είσοδο με ευγένεια και οδηγηθήκαμε από εξυπηρετικότατο νεαρό σε τραπέζι πρώτης σειράς παρακαλώ, καθώς έτυχε στην είσοδο μας να βγούμε γνωστοί, με τον επί της υποδοχής υπεύθυνο.

Καθήσαμε λοιπόν "πρώτο τραπέζι πίστα", σε άνετες καρέκλες σε περίοπτη και ζηλευτή θέση.
Αμεσα κατέφθασε ο υπεύθυνος σερβιτόρος και μας ενημέρωσε για τις τιμές, με χρέωση 150 ευρώ η φιάλη το ποτό που επιλέξαμε, για τέσσερα άτομα.

Αμέσως η παραγγελία κατέφθασε, με τα σχετικά "παρελκόμενα", ξηρούς καρπούς δηλαδή και αναψυκτικά.
Το μαγαζί τεράστιο, με διαρρύθμιση τέτοια όμως, που όπου και να καθόσουν, είχες άπλετη θέα και στην πίστα και στα γενικότερα...τεκταινόμενα, που όπως διαπιστώσαμε αργότερα, ήταν πολλά και ενδιαφέροντα !!!

Το σέρβις λοιπόν άψογο, το μαγαζί επιβλητικό και πανέμορφο και περιμένουμε την συνέχεια στην πολλά υποσχόμενη βραδιά μας.

Άρχισε να γεμίζει ο χώρος και γύρω στις 11:45 το μαγαζί ήταν γεμάτο κατά τα 3/4, εκτός βέβαια από τα πρώτα τραπέζια στα οποία μέχρι τη στιγμή εκείνη, είχαμε την τιμή να καθόμαστε μόνον η δική μας παρέα.
Περίπου στις 12 λοιπόν, ανέβηκε στην πίστα dj, με σκοπό να ζεστάνει την ατμόσφαιρα και να αρχίσουμε να μπαίνουμε στο κλίμα.

Για 45 ολόκληρα λεπτά λοιπόν, ζεσταινόταν το κλίμα, με αποτέλεσμα, αφού είμασταν εκεί από τις 11 όπως μας ζητήθηκε, στις 00:45 που βγήκε ο πρώτος τραγουδιστής, είχαμε ήδη αδειάσει τη μισή φιάλη και δεν βλέπαμε να βγάζουμε τη βραδιά με αυτήν....

Ξεκίνησε το πρόγραμμα λοιπόν στις μία παρα τέταρτο, ξημερώματα Κυριακής, με νεαρό και καλλίφωνο τραγουδιστή, χαμογελαστό και ομορφόπαιδο, να αρχίσουμε να μπαίνουμε στο κλίμα, επιτέλους.

Το μαγαζί είχε πλέον γεμίσει, με τις ομάδες των θαμώνων, έτοιμες στις θέσεις τους, για την μεγάλη νύχτα που επιτέλους ξεκίνησε !!!

Το μπάρ γεμάτο νεαρούς ή και λίγο μεγαλύτερους, ασυνόδευτους κυρίως, καλοντυμένους, σύμφωνα με την μόδα της εποχής, επιμελώς αξύριστους και με μαλλί αλλά Νεϊμάρ και κορίτσια χαρούμενα και καλοντυμένα τόσο, όσο να αναδείξουν τα κάλλη τους και να μοιράζουν απλόχερα εγκεφαλικά στους ανύποπτους όπως εμείς....

Τα πίσω"πιο απομακρυσμένα τραπέζια, γεμάτα νιάτα και κέφι ξεκίνησαν από νωρίς το γλέντι και το χορό, ενώ τα πρώτα τραπέζια, περίμεναν να ανέβουν οι τόνοι, γενικώς.

Εδώ παρατηρήσαμε μια αλλαγή, σχετικά με όσα ξέραμε από παλαιότερες  επισκέψεις μας σε ανάλογα καλλιτεχνικά δρώμενα.

Ενώ λοιπόν παλιότερα, προ κρίσης ας πούμε, τα πρώτα και προνομιούχα τραπέζια, καταλαμβάνονταν από επαγγελματοβιοτέχνες και μεγαλοαγρότες, ως επί το πλείστον, τώρα μια νέα τάξη κατέλαβε αυτό το "κάστρο" της αναγνώρισης και κοινωνικής καταξίωσης : Οι ...γιατροί !!!

Τα περισσότερα τραπέζια γύρω μας ήταν γεμάτα γνωστούς γιατρούς της πόλης, καθώς αναγνωρίσαμε αρκετούς.
Ενας-δυό γνωστοί επαγγελματίες της πόλης, έσωσαν την τιμή των όπλων, για την λαβωμένη τους πλέον τάξη !!!

Μετά λοιπόν τον πρώτο νεαρό αοιδό, έτερη τραγουδίστρια, ωραιοτάτων φωνητικών και σωματικών προσόντων μια συντρόφεψε με 3-4 τραγούδια.

Και ήρθε η σειρά για την γυναίκα-φίρμα του προγράμματος, που εμφανίστηκε στη μία και τέταρτο, παίζοντας πιάνο και τραγουδώντας, κάτι που μας εξέπληξε καθώς την ξέραμε και την περιμέναμε πιο τσαχπίνα και ζωηρή.
Το πιάνο λοιπόν ήταν μόνο η αρχή, γιατί μόλις τελείωσε το τραγούδι, εν μέσω καπνών και τυμπανοκρουσιών, ξεκίνησε δαιμονιώδες χορευτικό και τραγούδι, με την τραγουδίστρια στα γνωστά της μονοπάτια, με ολόσωμη λαμέ φόρμα, ποπ διάθεση, χορό μοντέρνο και τον αρσενικό πληθυσμό σε έκσταση, για μισή περίπου ώρα, όσο κράτησε λοιπόν η πρώτη της εμφάνιση.

Αμέσως μετά, η νεανική ανδρική φωνή του προγράμματος, έκλεψε κυριολεκτικά την παράσταση !!!

Δυνατό μπάσιμο, τραγούδια-συνθήματα, ο τραγουδιστής δαιμόνιος διασκεδαστής, έπαιζε με το κοινό, με ατάκες και χορευτικές "Ταρζανιές", ματιές και κέφι τρελό, που αμέσως μεταδόθηκε στον κόσμο και η νεολαία ξεσήκωσε το μαγαζί !!
Ηταν η εμφάνιση ενός Ελληνα ροκ-μπουζουκοσταρ της πίστας

Το ντελίριο κράτησε γύρω στα τρία τέταρτα της ώρας και έφτασε η στιγμή να υποδεχτούμε το βαρύ πυροβολικό του προγράμματος, τον γκουρού της νύχτας, τον μέγα Μάγιστρο της λαϊκοκαψούρας...

Σηκώθηκε η σκηνή και ο Μεγάλος εμφανίστηκε μέσα σε καπνούς, με γυαλί σοφιστικέ και ύφος μπλαζέ, ξεκίνησε να άδει, προκαλώντας ξεσηκωμό στους θαυμαστές του.

Ο Μεγάλος τραγούδησε για 45 λεπτά, διεκπεραίωσε επαγγελματικά το καθήκον του και αποχώρησε μετά βαΐων και κλάδων.

Στο διάστημα αυτό της παραμονής του στη πίστα, δέχτηκε 9 ή 10 φορές την μαζική επίθεση και των δώδεκα λουλουδούδων του μαγαζιού, που τον έραναν με ότι λουλούδι διέθετε το ανθοπωλείο της επιχείρησης !!!
Στρατηγός των επιθέσεων αυτών, πάνω στη πίστα και από το τραπέζι του, γνωστός Σαλονικιός, πετυχημένος στον χώρο της ένδυσης, που μόνος του έβαλε κάτω όλους τους γιατρούς, που μόλις και μετά βίας έριχναν φοβισμένα μερικά δισκάκια με άνθη.

Στη σκηνή κατόπιν επανήλθε ο νεαρός μουσικός δυναμίτης που ανέλαβε το χορευτικό μέρος του προγράμματος, για να κλείσει η βραδιά με χορό και ατελείωτο κέφι, γύρω στις 5 το πρωί της Κυριακής !!!

Πρωταγωνιστές του κεφιού, δεν ήταν, όπως θα περιμέναμε, τα νέα αγόρια και κορίτσια που υπήρχαν στο μαγαζί, αλλά οι ξανθιές ως επί το πλείστον, καλοστεκούμενες, σούπερ-περιποιημένες κυρίες, άνω των σαρανταπέντε ετών, που καταλάμβαναν τα πρώτα τραπέζια, συνοδοί ωρίμων κυρίων που απολάμβαναν τις γεμάτες χάρη και πρόκληση, χορευτικές τους ικανότητες, βοηθούμενες από τα ανύπαρκτα σχεδόν, εφαρμοστά τους φορέματα.

Ετσι λοπόν βιώσαμε μια γιορτινή βραδιά σε μπουζούκια της Θεσσαλονίκης.

Αυτά συμβαίνουν σε ένα μαγαζί που επιλέγει πολύς κόσμος να διασκεδάσει, μια διασκέδαση μοναδική Ελληνική πατέντα και έτσι σας τα μεταφέραμε, με τη δική μας πάντα ματιά.

Δεν κρίνουμε την διαφορετικότητα στις επιλογές της διασκέδασης και πιστεύουμε ότι σε κόσμια πάντα πλαίσια, είναι γούστο διαφορετικό και σεβαστό για τον καθένα.

Και για να μην σας κουράζουμε παραπάνω...ότι συμβαίνει μια βραδιά στα μπουζούκια, μένει εκεί !!!

(Το παραπάνω κείμενο αποτελεί προϊόν φαντασίας του συντάκτη του και οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις, είναι εντελώς τυχαία)




















Νεότερη Παλαιότερη