....και τα ρεζιλίκια με τις...ομπρέλες στις παραλίες της Μακεδονίας, συνεχίζονται !!!

Δικές τους εξακολουθούν να θεωρούν τις παραλίες στον δήμο Παγγαίου (αλλά και σε πολλά άλλα σημεία του νομού Καβάλας) πολλοί κάτοικοι, είτε μόνιμοι είτε αυτοί που διαθέτουν εξοχικές κατοικίες. Δεν εξηγείται αλλιώς το ότι, για μια ακόμα χρονιά, η δημοτική αρχή Παγγαίου ασχολείται με το ζήτημα των μόνιμων ομπρελών και των πακτωμένων με τσιμέντο βάσεών τους!

Η αλήθεια είναι ότι και πέρσι ο δήμος Παγγαίου είχε επιχειρήσει να απομακρύνει τις μόνιμες ομπρέλες από τηνπαραλία Οφρυνίου, καθώς πολλοί από αυτούς που ανήγειραν τα τελευταία χρόνια εξοχικές κατοικίες πολύ κοντά στην ακτογραμμή είχαν τοποθετήσει και μια ομπρέλα προκειμένου να...μην την κουβαλάνε κάθε μέρα από το σπίτι τους!

Η κίνηση αυτή είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση των ιδιοκτητών ακινήτων, πολλοί εκ των οποίων μίλησαν ακόμα και για απόφαση "ανάλγητη και ανήθικη" (παρά το γεγονός ότι υπήρχε έγγραφο από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Μακεδονίας –Θράκης, με το οποίο εζητείτο την απομάκρυνση των ομπρελών). Τελικά η απόφαση δεν εφαρμόστηκε προσωρινά, αφενός λόγω έλλειψης χρόνου και αφετέρου διότι δεν είχε ξεκαθαριστεί το νομικό πλαίσιο γύρω από την απομάκρυνση των ομπρελών.

Η κατάσταση, ωστόσο, δεν άλλαξε και φέτος -μάλιστα έγινε ακόμα χειρότερη, καθώς οι καταγγελίες για παράνομη τοποθέτηση ομπρελών, "κλείδωμά" τους με αλυσίδες και παρεμπόδιση της κυκλοφορίας των λουόμενων εξαιτίας αυτών άρχισαν να παίρνουν την μορφή χιονοστιβάδας. Οι περισσότερες εξ αυτών προέρχονταν από κατοίκους τηςΝέας Περάμου και της Νέας Ηρακλείτσας, ενώ ένας εξ αυτών (ο Δημήτρης Μπαταλογιάννης) προσέφυγε στην Εισαγγελία Καβάλας ζητώντας την παρέμβασή της.


Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει και την σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου, ενώ ήδη από το πρωί ξεκίνησε μια πρώτη προσπάθεια απομάκρυνσης των πακτωμένων ομπρελών από την παραλία της Νέας Περάμου.
 (φωτογραφία: Φραγκίσκος Σοφτάς για το paggaionet.gr)
kavala-portal.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη