Σε χρόνο ρεκόρ, ετοιμάστηκε το νέο στολίδι της Χαλκιδικής

Σαράντα πολυτελείς βίλες, δίπλα στο πεντάστερο Eagles Palace Hotel στην Ουρανούπολη της Χαλκιδικής περιμένουν να δεχτούν από τον Μάιο του 2017 τους πρώτους επισκέπτες. To Eagles Villas αποτελεί το νέο απόκτημα του ξενοδοχειακού ομίλου Tor Hotel Group της οικογένειας Τορνιβούκα από τη Θεσσαλονίκη, που διαθέτει επίσης το τετράστερο City Hotel στο κέντρο της πόλης, το Boutique Hotel πέντε αστέρων Excelsior -απέναντι από το City- και το πολυτελές Eagles Palace.



Το ξενοδοχειακό συγκρότημα έχει 40 βίλες, εφτά διαφορετικών τύπων από 65 έως 140 τ.μ., κάποιες με ιδιωτικό κήπο, όλες με θέα στον Σιγγιτικό κόλπο και το νησάκι της Αμμουλιανής. Πρόκειται για μια επένδυση 11 εκατ. ευρώ, που υλοποιήθηκε σε χρόνο-ρεκόρ, με στόχο να λειτουργεί όλο το έτος, σε μια έκταση 70 στρ. απέναντι από το Eagles Pelace, τις ανέσεις του οποίου θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν οι πελάτες του νέου συγκροτήματος.

«Για μας η Ουρανούπολη είναι η πιο ιδιαίτερη περιοχή της Χαλκιδικής, καθώς συνορεύει με το Αγιον Ορος, το μεγαλύτερο αξιοθέατο του κόσμου. Επίσης είναι μια περιοχή εκπληκτικής ομορφιάς. Επιπλέον η επιχείρησή μας έχει πολύ έντονο οικογενειακό και προσωπικό χαρακτήρα και επειδή θέλουμε να υπάρχει ένα μέλος της οικογένειας σε κάθε ξενοδοχείο μας που θα φροντίζει προσωπικά τη λειτουργία του, γι΄ αυτό επιλέγουμε να τα συγκεντρώνουμε σε μια περιοχή», λέει στην «Οικονομία» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Tor Hotel Group, Κωνσταντίνος Τορνιβούκας. Toν σχεδιασμό του Eagles Villas έκανε το πολυβραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο 3SK Stylianidis και το interior design η γνωστή Γαλλίδα διακοσμήτρια Fabienne Spahn.
Η επένδυση είναι 100% ελληνική και προσφέρει 70 νέες θέσεις εργασίας. Το αβέβαιο οικονομικά και επιχειρηματικά περιβάλλον δεν φόβιζε την οικογένεια Τορνιβούκα.

«Το ότι ως εταιρεία είμαστε υγιής μετά από 7 χρόνια οικονομικής κρίσης σημαίνει ότι υπολογίζουμε πολύ προσεκτικά την οποιαδήποτε επιχειρηματική μας κίνηση, εξετάζουμε όλους τους παράγοντες και μ’ αυτό τον τρόπο μειώνουμε σημαντικά το ρίσκο. Τα 11 εκατ. είναι πράγματι μια μεγάλη επένδυση, όμως για την Tor Hotel Group αποτελεί μια ασφαλή επένδυση, καθώς έχουμε εξασφαλισμένη πελατεία, δεν αφήνουμε ποτέ κάτι στην τύχη.

Ηδη υπάρχουν συμβόλαια με τους μεγαλύτερους travel agents του εξωτερικού και η ζήτηση είναι πολύ υψηλή. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο τουρισμός στην Ελλάδα αποτελεί μια βιομηχανία που θα εξακολουθήσει να ανθεί, εφόσον βέβαια λειτουργούν σωστά και οι αντίστοιχες κρατικές υποδομές», λέει ο κ. Τορνιβούκας και προσθέτει: «όπως λέμε αστειευόμενοι εδώ στη Θεσσαλονίκη σαν τη Χαλκιδική δεν έχει, πιστεύω γενικότερα ότι σαν την Ελλάδα δεν έχει. Δεν είναι ρίσκο λοιπόν να επενδύει κανείς στον τομέα του τουρισμού, αρκεί να έχει κάνει μια σωστή έρευνα και να έχει σταθερό επιχειρηματικό πλάνο».
«Μεγάλο έλλειμμα»
Ο κ. Τορνιβούκας, με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης εκτιμά ότι υπάρχει μεγάλο έλλειμμα στον κρατικό στρατηγικό σχεδιασμό για τον τουρισμό. «Δυστυχώς δεν υπάρχουν καν ακριβή στατιστικά στοιχεία για την προσέλευση του κόσμου στη Θεσσαλονίκη ή στη Χαλκιδική. Ούτε για τις πληρότητες των ξενοδοχείων, ούτε και για τις εθνικότητες που μας επισκέπτονται. Υπάρχουν μόνο συγκεχυμένες πληροφορίες», μας λέει, ενώ θεωρεί ως βασική παθογένεια την έλλειψη των κατάλληλων υποδομών και εξηγεί: «Το οδικό δίκτυο είναι υποτυπώδες, η κακή οικονομική κατάσταση των δήμων δεν τους επιτρέπει να συντηρούν τις υποδομές τους και μόνο χάρη στην ιδιωτική πρωτοβουλία αναδεικνύονται οι τουριστικές περιοχές.
Ελπίζουμε ότι η ιδιωτική εταιρεία που ανέλαβε τα 14 αεροδρόμια να είναι ένα πρώτο βήμα στην αναβάθμιση του τουρισμού. Ο τουρισμός στην Ελλάδα πηγαίνει καλά μόνο επειδή υπάρχουν επιχειρηματίες που κάνουν καλή δουλειά αλλά και λόγω των συγκυριών. Δυστυχώς βλέπουμε τι γίνεται στην Τουρκία και στην Αίγυπτο. Είμαστε τυχεροί αλλά έως πότε; Η πολιτεία πρέπει να αναλάβει δράση, να θέσει στόχους ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει σταθερή τουριστική πελατεία και επιτέλους να αποκτήσουμε μια τουριστική ταυτότητα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη