Θρήνος στη Θεσσαλονίκη για τον άτυχο Μιχάλη, που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια του Ράλλυ ΔΕΘ

Ακυρώθηκε το Ράλλυ ΔΕΘ λόγο θανάτου θεατή 
Το δυστύχημα συνέβη στο 6ο χλμ. της επαρχιακής οδού Παλαιοκάστρου - Πολυγύρου, όταν ένα
από τα αγωνιστικά οχήματα που οδηγούσε 39χρονος ξέφυγε από την πορεία του και παρέσυρε 47χρονο θεατή, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.
Στο αγωνιστικό όχημα επέβαινε ως συνοδηγός 51χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της περιοχής. Ο 39χρονος οδηγός συνελήφθη και το Ράλλυ ΔΕΘ διακόπηκε. Προανάκριση για το τροχαίο δυστύχημα διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας.
Παλαιός οδηγός ράλι ήταν ο άτυχος 47χρονος που έχασε τη ζωή του αφού παρασύρθηκε από αγωνιστικό αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της πρώτης ειδικής διαδρομής στο Ράλι ΔΕΘ.
Ο θάνατος του Μιχάλη Τεξακαλίδη, βιβλιοπώλη στο επάγγελμα, από το Ρετζίκι Θεσσαλονίκης, σημάδεψε με τον χειρότερο τρόπο το 49ο Ράλι της ΔΕΘ, το οποίο και διεκόπη έπειτα από αυτό το τραγικό συμβάν.

Η πλήρης ανακοίνωση του ΑΟΘ έχει ως εξής:
"Στις 10:30πμ της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου 2016 στην ειδική διαδρομή 3 "Παλαιόκαστρο", κατά την διεξαγωγή του 49ου Rally ΔΕΘ, μετά από έξοδο του πληρώματος Φιλιππίδης - Μαχαίρας με Mitshubishi Lancer Evo IX και αριθμό συμμετοχής 1, επήλθε το αναπάντεχο γεγονός του θανατηφόρου τραυματισμού θεατή, ο οποίος ήταν σε μη επιτρεπόμενο σημείο και παρά τις έντονες προειδοποιήσεις των ανθρώπων ασφαλείας της οργάνωσης να απομακρυνθούν από το συγκεκριμένο σημείο, τις άμεσης επέμβασης των ασθενοφόρων και λοιπών μέσων της οργάνωσης και του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου Πολυγύρου όπου διακομίσθη δεν κατέστη δυνατόν να αποφευχθεί το μοιραίο.
Ο τραυματισμός του συνοδηγού δεν εγκυμονεί κινδύνους για την ζωή του. Ο αγώνας διεκόπη, ενώ διενεργείται έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος. Η οργάνωση και τα στελέχη του αγώνα εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση στους οικείους του εκλιπόντος κι εύχεται ταχεία αποκατάσταση της υγείας του τραυματισθέντος αθλητή."

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση ο άτυχος θεατής καθόταν σε άκρως επικίνδυνο σημείο που απαγορεύεται να κάθονται θεατές.
Ερωτηματικά μάλιστα γεννά το γεγονός ότι ο άτυχος Μιχάλης Τεξακαλίδης είχε αγωνιστική εμπειρία και μπορούσε να κρίνει ποιο σημείο είναι επικίνδυνο σε ενδεχόμενη έξοδο αυτοκινήτου από το δρόμο. 
Οδηγός και συνοδηγός του αυτοκινήτου μεταφέρθηκαν και αυτοί στο νοσοκομείο Πολυγύρου με την κατάσταση του ενός (Γ. Φιλλιπίδης) να μην εμπνέει ανησυχία, ενώ ο δεύτερος (Λ. Μαχαίρας) νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους με κάποιους πόνους στα πλευρά.
Να σημειώσουμε εδώ πως το συγκεκριμένο πλήρωμα είχε κερδίσει πέρυσι τον συγκεκριμένο αγώνα. Αμέσως μετά το δυστύχημα έφτασε στο σημείο ασθενοφόρο και έγιναν προσπάθειες ανάνηψης του βαριά τραυματισμένου θεατή, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.
Ο αγώνας διεκόπη οριστικά μετά από απόφαση των αγωνοδικών και τα αυτοκίνητα επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη.
Ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο η αστυνομική διεύθυνση κεντρικής Μακεδονίας για τη θανάσιμη παράσυρση θεατή στο ράλι ΔΕΘ. 
"Πρωινές ώρες σήμερα (18-09-2016), στην Παλιά Επαρχιακή Οδό Παλαιοκάστρου – Πολυγύρου, κατά την διάρκεια του αγώνα «Rally ΔΕΘ», ένας 47χρονος ημεδαπός θεατής, παρασύρθηκε από αγωνιστικό όχημα που οδηγούσε ένας 39χρονος ημεδαπός με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Επιπλέον στο αγωνιστικό όχημα επέβαινε ως συνοδηγός ένας 51χρονος ημεδαπός ο οποίος τραυματίστηκε και με σταθμό Ε.Κ.Α.Β. διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Πολυγύρου."
ergoliptesxalkidikis.blogspot.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη