Επιασαν συμμορία με ρεμάλια που έσπαζαν αυτοκίνητα λουόμενων στη Χαλκιδική και τα "άδειαζαν"

Στην εξιχνίαση πολυάριθμων διαρρήξεων/κλοπών από το εσωτερικό σταθμευμένων οχημάτων λουόμενων στη Χαλκιδική, προχώρησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 26χρονου, σε βάρος του οποίου καθώς και των 2 συνεργών του, σχηματίστηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 3μελής ομάδα δρώντας κατά το χρονικό διάστημα της θερινής περιόδου και χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, έχοντας καταμερισμένους «ρόλους», δραστηριοποιούνταν στις διαρρήξεις και τις κλοπές από οχήματα λουόμενων σε περιοχή της Χαλκιδικής, με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους.

Πιο αναλυτικά, κατά το μήνα Ιούνιο του τρέχοντος έτους, οι 3 άντρες επέλεγαν αρχικά τους στόχους τους στην ευρύτερη περιοχή της Ολυμπιάδας και ακολούθως οι 2 εκ των δραστών, παραβίαζαν τα οχήματα (θραύση υαλοπίνακα), τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες τους βρισκόταν σε παραλίες της περιοχής. Το 3ο μέλος αναλάμβανε την εποπτεία των χώρων έχοντας τον ρόλο του «τσιλιαδόρου», ενώ για την διαφυγή τους αλλά και την τέλεση της εγκληματικής τους δραστηριότητας χρησιμοποιούσαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 26χρονου.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι, διέπραξαν 5 διαρρήξεις/κλοπές από ισάριθμα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ενώ ενέχονται σε ακόμη μία περίπτωση απόπειρας κλοπής από όχημα που διέρρηξαν στην ίδια περιοχή.

Η συνολική λεία τους που περιελάμβανε χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα και διάφορα αξεσουάρ, ξεπερνά τις 3.000 ευρώ σύμφωνα με τους παθόντες.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα  Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των συνεργών του 26χρονου, καθώς και για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη