Πρωτόγνωρες, τριτοκοσμικές καταστάσεις σε Δήμο της Χαλκιδικής

Το παράλληλο σύμπαν στο οποίο ζει ο Δήμος Αριστοτέλη και ο Δήμαρχος Ζουμπάς.
Ανελέητος ήταν ο χιονιάς που έπληξε τις τελευταίες μέρες τη Χαλκιδική, η οποία έχει να δει τέτοια κακοκαιρία εδώ και πολλά χρόνια, και αυτό δημιούργησε τεράστια προβλήματα στους πολίτες.
Οι κάτοικοι από την Ολυμπιάδα, τη Μ.Παναγιά, το Παλαιοχώρι, το Στρατώνι, την Αρναία και τα υπόλοιπα ορεινά χωριά, δοκιμάστηκαν πολύ σκληρά από τις εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες, και κάνουν τα παράπονά τους για την κακή διαχείριση από το Δήμο Αριστοτέλη.
Οι δρόμοι άργησαν να καθαριστούν από το Δήμο, κάτοικοι έμειναν χωρίς νερό, θέρμανση και πρόσβαση για μέρες, τα σκουπίδια ακόμη και σήμερα ξεχειλίζουν τους κάδους στα χωριά. .
Επίσης, προβλήματα παρουσιάστηκαν και στην ηλεκτροδότηση και την παροχή πόσιμου νερού.
Ενώ οι ηλικιωμένοι είχαν αφεθεί στο έλεος του χιονιά χωρίς την παραμικρή βοήθεια από τους φορείς του δήμου.

Στους υπόλοιπους δήμους υπήρχαν μικρά προβλήματα χάρη στην επαγρύπνηση των φορέων. Mάλιστα, νοσοκομείο της περιοχής αποκλείστηκε από τα χιόνια και η πρόσβαση ήταν αδύνατη από το οδικό δίκτυο και αμέσως ανέλαβαν τα εκχιονιστικά του δήμου.
Ακόμα, κάποιοι κτηνοτρόφοι που ανέβηκαν στα ποιμνιοστάσιά τους στον Μαρμαρά προκειμένου να φροντίσουν τα ζωντανά τους και εγκλωβίστηκαν λόγω της χιονόπτωσης, κατάφεραν να απεγκλωβιστούν χάρη στην έγκυρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής.

Πρωτόγνωρο κύμα κακοκαιρίας γνώρισε αυτές τις μέρες η Χαλκιδική που το χιόνι έχει σκεπάσει ακόμα και τις ακτές, αλλά ο δήμος Αριστοτέλη τα βρήκε όλα τέλεια. 
Σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Με έγκαιρη προετοιμασία και σωστό επιχειρησιακό σχεδιασμό, αμέσως μετά την πληροφόρηση της επερχόμενης κακοκαιρίας από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), αντιμετωπίστηκαν από το μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αριστοτέλη».

Έντονες είναι οι αντιδράσεις απο τους δημότες που δεν μπορούν να πιστέψουν οτι ο δήμος δεν μπόρεσε να καταλάβει το πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση και να αντιδράσει ανάλογα παρα όπως αναφέρει όλες οι υπηρεσίες λειτούργησαν άψογα και σε ετοιμότητα.
Ο κρατικός μηχανισμός «βούλιαξε» ή πιάστηκε στον ύπνο παρά τις πολλές προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων.
Ελπίζουμε την επόμενη φορά να μην θρηνήσουμε θύματα.
chalkidiki-news.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη