Νέα παιχνίδια Κυβέρνησης-ΟΑΣΘ, κρίσιμες οι επόμενες ημέρες

Εν αναμονή της εκδίκασης της προσφυγής του ΟΑΣΘ στη διαιτησία για τις οφειλές του Δημοσίου και υπό την απειλή η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας να μείνει και πάλι χωρίς αστικά λεωφορεία, τόσο η διοίκηση, όσο και οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, εκπέμπουν σήμα κινδύνου για την οικονομική κατάστασή του.

Εκπρόσωποι και των δύο πλευρών ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι καθοριστικής σημασίας για το τι μέλλει γενέσθαι. Αναλυτικότερα, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, τόνισε: 
"Με το που θα ολοκληρωθεί το σχέδιο που ετοιμάζουμε, θα επιδιώξω συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, το προσεχές διάστημα". Επανέλαβε δε ότι το ελληνικό Δημόσιο οφείλει στον ΟΑΣΘ 130,5 εκατομμύρια ευρώ.
Πάντως, με την ολοκλήρωση της προαναφερόμενης διαδικασίας, η διοίκηση του ΟΑΣΘ προτίθεται να προσφύγει εκ νέου στη διαιτησία, ζητώντας συνολικά άλλα 100 εκατ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο, εκ των οποίων 47 εκατομμύρια ευρώ αφορούν οφειλές από το έτος 2015 και τα υπόλοιπα 53 εκατ. ευρώ, από πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη