Τρελή, Χολυγουντιανή καταδίωξη στην Θεσσαλονίκη, με κατάληξη σύγκρουση και συλλήψεις

Αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, έπειτα από καταδίωξη, 24χρονο αλλοδαπό, ο οποίος ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης», «Παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών» και «Απείθειας».

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες, αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας, στην Εγνατία Οδό – Ύψος διοδίων Ανάληψης, προκειμένου να διενεργηθεί έλεγχος σε ύποπτο όχημα, πραγματοποίησαν σήματα, στα οποία ο οδηγός δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα, εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς.
Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το παραπάνω αυτοκίνητο προσέκρουσε σε παράπλευρη μπάρα προστασίας στο (330,5) χλμ της Εγνατίας Οδού (ύψος Δερβενίου) και ακινητοποιήθηκε, ενώ ο οδηγός και  ο συνοδηγός εξήλθαν από αυτό και τράπηκαν σε φυγή.

Οι προστρέξαντες αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 24χρονο συνοδηγό του οχήματος, ο οποίος μαζί με τον οδηγό, που αναζητείται, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα,  θα μετέφεραν παράνομα στην Αθήνα, έξι (6) αλλοδαπούς, οι οποίοι είχαν εισέλθει λάθρα στην ελληνική επικράτεια και οι οποίοι εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας, στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διευκόλυνσης παράνομης εισόδου αλλοδαπών
Παράλληλα, εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση στη Βόρεια Ελλάδα που δραστηριοποιείται στη διευκόλυνση παράνομης εισόδου μεταναστών στην ελληνική επικράτεια και την περαιτέρω προώθησή τους, στο εσωτερικό της.

Ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών, η οποία ξεκίνησε χθες το βράδυ και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και του Έβρου, συνελήφθησαν σύμφωνα με την αστυνομία, ο διευθύνων την οργάνωση , ένας 23χρονος αλλοδαπός και πέντε ακόμη αλλοδαποί ηλικίας 26 έως 49 ετών.

Ο “εγκέφαλος”, δύο μέλη της οργάνωσης και δύο ακόμη άτομα, που αναζητούνται, διευκόλυναν, κατά περίπτωση, την παράνομη είσοδο και τη μεταφορά στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας, δέκα αλλοδαπών, τους οποίους οδήγησαν σε διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης, όπου συνελήφθησαν.

Στο διαμέρισμα εντοπίστηκαν επίσης, τα τρία μέλη του κυκλώματος που θα αναλάμβαναν το ρόλο της φύλαξης και του περιορισμού τους, μέχρι την καταβολή του σχετικού χρηματικού ποσού για την παράνομη μεταφορά.
Κατασχέθηκαν επτά κινητά τηλέφωνα και έξι κάρτες μνήμης κινητών τηλεφώνων.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Διεύθυνσης Εγκληματικής Οργάνωσης», «Συμμετοχής σε Εγκληματική Οργάνωση», «Παράνομης μεταφοράς –προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη», «Διευκόλυνσης παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη Χώρα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη