Η δράση «ΛΥΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ», για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών


Η δράση «ΛΥΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ» κατόπιν προσκλήσεως της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων ενημέρωσε τα μέλη της για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ.Ηρακλής Τσακαλίδης χαιρέτισε την εκδήλωση και ευχαρίστησε τις ομιλήτριες για την υλοποίηση της ημερίδας.


Η κ.Ανατολή Κωνσταντινίδου Δημοτική Σύμβουλος Πυλαίας-Χορτιάτη και Πολιτευτής της Ν.Δ στη Β΄Θεσσαλονίκης η οποία είναι και η εμπνεύστρια της δράσης «ΛΥΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ» ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου για την πρόσκληση και αναφέρθηκε  τόσο στον τρόπο δημιουργίας της πρωτοβουλίας αλλά όσο και στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίηκηση ώστε όλες οι γυναίκες που είναι θύματα βίας να μιλήσουν και να λύσουν τη σιωπή τους χωρίς φόβο και ντροπή.

Η κ. Θάλεια Νάστα Δικηγόρος ανέλυσε το νομικό πλαίσιο που ισχύει για τις γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση και η κ.Αναστασία Πιμπιλίδου Κλινική Ψυχολόγος –Ψυχαναλύτρια αναφέρθηκε στην ψυχολογική στήριξη των κακοποιημένων γυναικών αλλά και των παιδιών τους.Στο τέλος ακολούθησε συζήτηση με το κοινό μετά από ερωτήσεις που προηγήθηκαν στις ομιλήτριες.
Η Δημοσιογράφος της Βεργίνας Τηλεόραση κ.Φένια Κλιάτση συντόνισε την ημερίδα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη