Τρίτη μέρα σήμερα χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη- Οι νέες εξελίξεις

Για τρίτη ημέρα σήμερα συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, διεκδικώντας δεδουλευμένα δύο μηνών (Μάρτιος-Απρίλιου) και μέρος του δώρου του Πάσχα, συνολικού ύψους 6,3 εκατ. Ευρώ, ενώ το απόγευμα σε σύσκεψή τους θα αποφασίσουν το τι μέλλει γενέσθαι, όπως επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρός τους Δημήτρης Τσερμενίδης.
         
Ο ίδιος επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, που ανέρχονται σε 2.300, θα συμμετέχουν στη σημερινή γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και έχουν απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση στις 10:30 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
 Στο μεταξύ, όπως τόνισε ο κ. Τσερμενίδης, ο ίδιος θα συμμετέχει, το μεσημέρι, σε σύσκεψη που έχει συγκληθεί με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του προέδρου της ΠΕΔΚΜ και δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου, όπου και θα παρουσιάσει το πλάνο του για τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη.
   
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τσερμενίδης χαρακτήρισε θετική τη χθεσινή συνάντησή τους με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, τονίζοντας ότι «μπορεί το θέμα των αστικών συγκοινωνιών της πόλης να μην λύνεται σε μία σύσκεψη, ωστόσο έγινε ένας γόνιμος διάλογος, τέθηκαν οι βάσεις και από την επόμενη εβδομάδα συμφωνήσαμε να καθίσουμε και πάλι στο τραπέζι να συζητήσουμε περαιτέρω».
   
Θέμα ημερών η πληρωμή των εργαζομένων   
Θετική χαρακτήρισε τη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης, τονίζοντας: «του υποσχεθήκαμε και το περιμένει, ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα του αποστείλουμε το σχέδιο που ολοκληρώνουμε εμείς για τη λειτουργία του οργανισμού και την εκτέλεση του έργου του στην πόλη. Στη συνέχεια, πιθανόν εντός της επόμενης εβδομάδας, θα έχουμε νέα συνάντηση με τον υπουργό».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη