Την Πρέσβη του Βιετνάμ στην Ελλάδα Tran Thi Ha Phuong, δέχθηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Την Πρέσβη του Βιετνάμ στην Ελλάδα Tran Thi Ha Phuong, συνοδευόμενη από τον επίτιμο πρόξενο του Βιετνάμ στη Θεσσαλονίκη Βασίλη Κωνσταντινίδη, δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του, στην έδρα της Περιφέρειας στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης. 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, συζητήθηκε το θέμα της περαιτέρω ενίσχυσης των εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων των δύο πλευρών μέσα από αμοιβαία επωφελείς πρωτοβουλίες και δράσεις. 
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές προοπτικές και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας στον τομέα της αγροτικής οικονομίας, της μεταποίησης, της καινοτομίας, του εμπορίου, της εκπαίδευσης, του τουρισμού και του πολιτισμού, ενώ έκανε ξεχωριστή αναφορά στη στρατηγική γεωπολιτική θέση της Θεσσαλονίκης και τη σπουδαιότητά της ως σημείου διασύνδεσης των ασιατικών αγορών με τα Βαλκάνια και τη νοτιοανατολική Ευρώπη.
Από την πλευρά της, η Πρέσβης του Βιετνάμ στην Ελλάδα Tran Thi Ha Phuong ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την εποικοδομητική συνάντηση και εξέφρασε τη βούλησή της για την προώθηση στενότερων οικονομικών, εμπορικών και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών. Σ’ αυτό το πλαίσιο, η κ. Phuong πρότεινε στον κ. Τζιτζικώστα τη σύναψη Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφέρειας της Σαϊγκόν, όπου υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον για την εμπέδωση των εμπορικών σχέσεων με την ελληνική πλευρά.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού για την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ των δύο Περιφερειών –Κεντρικής Μακεδονίας και Σαϊγκόν, με την εμπλοκή των επιμελητηρίων της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και για την ανάληψη δράσεων που θα προωθήσουν τις διμερείς επαφές και την επιχειρηματική και οικονομική συνεργασία, όπως η οργάνωση πολιτικής και επιχειρηματικής αποστολής από την Κεντρική Μακεδονία στο Βιετνάμ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη