Θεσσαλονίκη: Μέχρι και… 45 βαθμοί κελσίου σε λεωφορεία ΟΑΣΘ!

Τα κλιματιστικά στα λεωφορεία ΟΑΣΘ λειτουργούν κανονικά εδώ και περίπου μία εβδομάδα. Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμοί δεν είναι λίγα αυτά που εξακολουθούν να λειτουργούν χωρίς κλιματισμό λόγω βλαβών.

Όπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας των εργαζομένων ΟΑΣΘ, κ. Αγγελούδης, στο Typosthes.gr, υπάρχουν αρκετά λεωφορεία χωρίς κλιματισμό κυρίως σε περιφερειακά, μικρά ή μπλε λεωφορεία. «Συνήθως τα προβλήματα δεν είναι σ’ αυτά που αποκαλούμε γραμμές κορμού, αν και ακόμη και εκεί συναντούμε ζητήματα». Όπως αναφέρει, το πρόβλημα με τον κλιματισμό αφορά τόσο τους επιβάτες, όσο και τους εργαζόμενους.

«Εμείς ζητούμε να λυθούν οι βλάβες για το επιβατικό κοινό αλλά και για εμάς τους ίδιους. Φανταστείτε πως όταν έχει έξω περίπου 32 βαθμούς κελσίου, μέσα στο λεωφορείο μπορεί να πιάνει 40, αλλά στον οδηγό – λόγω του παρμπρίζ και της λαμαρίνας - είναι 12 με 15 βαθμούς πάνω από την θερμοκρασία της ημέρας!Μιλάμε για πολύ υψηλές θερμοκρασίες που δυσχεραίνουν το έργο των εργαζομένων».

Δεν λείπουν, όμως, και τα παραδείγματα ακόμη και σε κεντρικές γραμμές. Όπως αναφέρει ο κ. Αγγελούδης στο Typosthes.gr «Σήμερα (σ.σ. χθες) από την γραμμή 31 βγήκαν στο δρόμο 12 λεωφορεία αντί για 15. Από αυτά τα 3 με 4 λεωφορεία δεν είχαν κλιματισμό».

Την ίδια στιγμή, όπως γράφαμε από χθες, εξακολουθεί να εκκρεμεί η αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων και στις 2 Ιουλίου θα συμπληρώνουν δύο μήνες απλήρωτοι (σ.σ. κάτι που τους επιτρέπει να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας). Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, κ. Στεφανίδης, δηλώνει πως την ερχόμενη εβδομάδα θα αποπληρωθούν τα δεδουλευμένα καθώς θα καταβληθεί στον Οργανισμό η διαφορά του ΦΠΑ που χρωστά το κράτος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη