Βόμβες Σαββίδη : "Πρέπει να πέσει κατηγορία ο Ολυμπιακός"


Τα έβαλε με όλους και με όλα.
Ο Ιβάν Σαββίδης τα έβαλε με τη διαιτησία, τόνισε πως “ κίτρινοι, ούτε πράσινοι, ούτε κόκκινοι δεν μπορούν να μας κάνουν τίποτα”, μίλησε για τα επεισόδια στον τελικό κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό, ενώ επισήμανε πως ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να υποβιβαστεί.
«Ο λόγος δεν ήταν ότι ο διαιτητής στον τελικό Κυπέλλου δεν έδωσε το πέναλτι ή έχασε το οφσάιντ. Το πολιτικό σύστημα μάλλον κάτι φοβήθηκε. Νομίζω ότι με τέτοιου είδους πράξεις θα μπορέσουν να καταφέρουν να σπάσουν την επιθυμία μου να προχωρήσω», τόνισε και πρόσθεσε: «Και σήμερα όταν πήγα στα αποδυτήρια είπα στα παιδιά πως σήμερα θα παίξουν εναντίον του Παναθηναϊκού και των διαιτητών που ήρθαν εδώ με δικό τους στόχο. Είναι ρεζίλι, είναι ντροπή. Θα τα καταφέρω όλα αυτά και τέτοιοι διαιτητές δεν θα υπάρχουν στο πρωτάθλημα. Προσβλήθηκαν όταν προσπάθησα να φέρουμε ξένους διαιτητές. Δεν θέλω να λέω ότι υπέρ μας δεν κάνει κανένας λάθος, αλλά θέλω να πω ότι δεν έχω καμία σχέση με κανέναν διαιτητή. Αν κάνουν λάθος υπέρ μας συνειδητά ή όχι δεν το γνωρίζω. Αυτές οι υστερίες των αθηναϊκών… έκαναν ένα κοκτέιλ από χρώματα για να παλέψουν με τον ΠΑΟΚ. Σκαρφίστηκαν κάτι ανοησίες για τον Κύζα… Αν ήμουν κι εγώ στη θέση του Κύζα θα έκανα το ίδιο. Μαθαίνω μια μέρα πριν το παιχνίδι ότι ο Κύζας είναι απαράδεκτος και δέχεται υπηρεσίες γυναικών με συμμετοχή του ΠΑΟΚ. Πώς μπορεί να αντιδράσει ένας άνθρωπος όταν ακούει αυτά τα πράγματα;».

Ο Ιβάν Σαββίδης είπε: «Η διαιτησία ήταν απαράδεκτη. Εγώ δεν θέλω να γίνω χαλίφης. Σήμερα η ομάδα των διαιτητών έπαιξε για το δικό της χαλίφη. Όταν θέλουν να σκοτώσουν τον ΠΑΟΚ βάζουν τον συγκεκριμένο διαιτητή. Η καριέρα του έχει ολοκληρωθεί. Εγώ έχω αρκετές δυνατότητες να τον στείλω στη σύνταξη. Δεν θέλω τέτοιοι διαιτητές να βγαίνουν στο γήπεδο, ούτε υπέρ του ΠΑΟΚ». Ακόμα ανέφερε πως «Πιστεύω ότι ο κ. Καλογερόπουλος πρέπει να ολοκληρώσει την διαιτητική του καριέρα και θα κάνω τα πάντα για να αφαιρεθεί ότι διεθνής προοπτική έχει. Τέτοιοι διαιτητές δεν κάνουν λάθη. Αυτοί κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν μετά από εντολές. Προειδοποίησαν την κυβέρνηση της χώρας ότι δε μπορούμε να βρισκόμαστε υπό τέτοια πίεση, όταν δεχόμαστε τηλεφωνικές απειλές και μάλιστα δεν μπορείς να καταλάβεις ποιες είναι οι αιτίες».

Στη συνέχεια τα έβαλε με το… τέως ΠΟΚ. «Ο Παναθηναϊκός είχε μεγαλύτερη επιθυμία. Ήρθαν εδώ πληγωμένοι, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ήταν πληγωμένοι με μας. Εγώ δεν πέταξα εκείνο το κουτάκι της μπίρας, εγώ δεν σταμάτησα το παιχνίδι. Όλα αυτά έγιναν στη Λεωφόρο. Ένα πράγμα με χαροποιεί, ότι όλες οι ομάδες των Αθηνών έχουν εναντιωθεί απέναντί μας. Ούτε κίτρινοι, ούτε πράσινοι, ούτε κόκκινοι δεν μπορούν να μας κάνουν τίποτα. Ας κάνουν και κοκτέιλ», ανέφερε και συνέχισε: «Ο Ολυμπιακός πρέπει να πέσει κατηγορία. Να αποκλειστεί. Εμείς δεν έχουμε κάνει τίποτα, αυτές είναι οι αρχές τους. Όλες οι ομάδες είμαστε συμμέτοχες στις διαδικασίες αυτές και γι’ αυτό έχουμε δικαίωμα να εκφράζουμε τις θέσεις μας».

Σχετικά με τα επεισόδια στον τελικό του Βόλου είπε: «Για τα επεισόδια θέλω να βάλω μια τελεία. Όταν βγήκα από το γήπεδο, δεν ήξερα τα επεισόδια και τις μαχαιριές, γι’ αυτό και εξέφρασα τις ευχαριστίες μου για όσους διοργάνωσαν τον αγώνα. Πριν τον τελικό λάβαμε το μήνυμα, να περιμένουμε την προβοκάτσια για να υπάρχει αφαίρεση βαθμών. Γι’ αυτό πρότεινα στον κ. Μελισσανίδη να δούμε μαζί τον τελικό. Πείτε μου, σε αυτή τη χώρα η αστυνομία δουλεύει; Δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν να μην υπάρχει επαφή σε αυτή την αερογέφυρα. Μπορούσαν. Δεν δικαιολογώ ούτε εμάς όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα σε μας. Θυμάστε όταν πέταξαν ποτήρι σε προπονητή του Ολυμπιακού και ζήτησα συγγνώμη. Δεν δικαιολογώ τέτοιες συμπεριφορές. Στο δικό μας γήπεδο απαγορεύεται».

Ακολούθως τόνισε πως δεν έχει πολιτικές βλέψεις: «Δεν έχω πολιτικές φιλοδοξίες, αλλά ακόμη και να είχα, είμαι πολίτης της Ελλάδας με δικαιώματα; Είμαι ειλικρινής και λέω ότι δεν ανήκω σε κανένα πολιτικό κόμμα, δεν έχω πολιτικές φιλοδοξίες, παθιάζομαι με τα προβλήματα του ΠΑΟΚ και του ποντιακού ελληνισμού. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να ανεβάσω ψηλότερα τον ΠΑΟΚ και τον ποντιακό ελληνισμό», ενώ προανήγγειλε μετεγγραφές: «Σαφώς θα υπάρχουν μεταγραφές. Εγώ δεν έχω άλλη επιλογή, εκτός από το να ανεβάσω το επαγγελματικό επίπεδο της ομάδας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη