Ανακοίνωση της Αστυνομίας, με αφορμή την έξαρση των κλοπων σε διαμέρισματα


Η μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οδήγησε στην εξιχνίαση περιπτώσεων κλοπών από οικίες στις περιοχές Τούμπας και Μετεώρων Θεσσαλονίκης.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης 24χρονος ομογενής, ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της Χώρας, σε βάρος του οποίου κι ενός ακόμη συνεργού του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι αρχές Αυγούστου του 2015, εκμεταλλευόμενοι την απουσία ενοίκων πολυκατοικίας στην περιοχή της Τούμπας, εισήλθαν παράνομα σε τέσσερα (4) διαμερίσματα, απ’ όπου αφαίρεσαν συνολικά (1.700) ευρώ, χρυσαφικά και προσωπικά αντικείμενα συνολικής αξίας (6.500) ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.
Επιπρόσθετα, τέλη Νοεμβρίου του 2015 παραβίασαν διαμέρισμα στην περιοχή των Μετεώρων και αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές και κοσμήματα.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή τα προαναφερόμενα περιστατικά και λαμβάνοντας υπ’ όψιν το γεγονός ότι διανύουμε ήδη την καλοκαιρινή περίοδο, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης προτείνει:
Φεύγοντας από το σπίτι


  • Πριν φύγετε για διακοπές βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας είναι καλά ασφαλισμένα.
  • Ενημερώστε για την απουσία σας µόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονές που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.
  • Μην αφήνετε σηµειώµατα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε.
  • Μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα ή γραμματοκιβώτια υπερπλήρη από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο. Είναι "κράχτες" της απουσίας σας. Αποφύγετε επίσης να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο σας, που θα βοηθήσουν τον επίδοξο δράστη στην αναρρίχησή του.
  • Το σπίτι ή το διαµέρισµα σας να µην δείχνει "εντελώς κλειστό", υποδηλώνοντας έτσι την απουσία σας.
  • Τοποθετήστε, εάν είναι δυνατόν, χρονοδιακόπτη αυτόµατου φωτισµού.
  • Ενεργοποιείστε, αν υπάρχει, το σύστημα συναγερμού.
  • Μην αφήνετε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας.
  • Σε περίπτωση που ενημερωθείτε από γείτονες, φιλικά ή συγγενικά σας πρόσωπα ότι παρατηρούν κάτι ύποπτο στην οικία σας µη διστάσετε να ειδοποιήστε το "100" ή το Αστυνοµικό Τµήµα της περιοχής σας.
  • Σε περίπτωση κλοπής ειδοποιήστε το "100" ή το Τµήµα Ασφαλείας της περιοχής σας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη