Αγανακτισμένη αναγνώστρια μας, καταγγέλλει απίστευτη ταλαιπωρία από τον ΟΑΣΘ


Αγανακτισμένη αναγνώστρια μας καταγγέλλει απίστευτη ταλαιπωρία από τον ΟΑΣΘ λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή από αναγνώστριά μας η οποία καταγγέλλει απίστευτα γεγονότα τα οποία συνέβησαν αναφορικά με τον ΟΑΣΘ.
 Η επιστολή έχει σταλεί και στον ΟΑΣΘ από την αναγνώστρια μας, τα στοιχεία της οποίας είναι στην διάθεση μας
"Αγαπητέ ΟΑΣΘ,
Την Παρασκευή 30/06/2017 και ώρα 21:05 βρίσκομαι στη στάση Πλατεία Ελευθερίας και περιμένω το λεωφορείο με αριθμό 26 Καλλιθέα-Πλ. Ελευθερίας. Στον πίνακα του χρόνου άφιξης δεν αναγράφεται το συγκεκριμένο λεωφορείο. Μπαίνω στην εφαρμογή του ΟΑΣΘ και μου λέει ότι το επόμενο λεωφορείο ξεκινάει 21:11 από το τέρμα. Αφού έχει περάσει η ώρα κ δεν εμφανίζεται το λεωφορείο ξαναμπαίνω στην εφαρμογή και μου λέει ότι το λεωφορείο θα φτάσει στην Πλατεία Δημοκρατίας στις  21:32 (!). Το αποτέλεσμα ήταν 50-60 άτομα να περιμένουμε 20 λεπτά για μια γραμμή που υποτίθεται εξυπηρετεί κάθε 8-10 λεπτά. Κατά την αναμονή μου παρατήρησα να περνάν και να φεύγουν τρία λεωφορεία του 25 Νεάπολη-Βενιζέλου. Όταν έφτασε το λεωφορείο και απευθύνθηκα στον οδηγό ρωτώντας τον κάθε πόση ώρα είναι προγραμματισμένο να περνάνε τα λεωφορεία η απάντησή του ήταν ότι έχουν  τρία οχήματα λιγότερα κ γι’ αυτό προέκυψε η καθυστέρηση. 
Αναρωτιέμαι τώρα εγώ σαν συνεπής επιβάτης, που έχω πληρώσει την μηνιαία κάρτα μου, τι φταίω εγώ και όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες για την έλλειψη οχημάτων του ΟΑΣΘ; Μήπως δεν πλήρωσα αυτό που μου αναλογεί; Μήπως θα έπρεπε να τους βρω εγώ λεωφορεία ή μήπως θα έπρεπε να επισκευάσω όσα είναι εκτός λειτουργίας; Και στην τελική τι με νοιάζει για τις ελλείψεις που υπάρχουν στον οργανισμό από τη στιγμή που εγώ ξέρω ότι είμαι εντάξει απέναντί τους . 
Τον προηγούμενο μήνα οι οδηγοί έκαναν εννέα ολόκληρες μέρες «επίσχεση εργασίας» (απεργία δηλαδή κατά την οποία -ναι ναι- πληρώνονται κανονικά!) διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Δεν λέω ότι δεν έχουν κι αυτοί το δίκιο τους, αφού ήταν δύο μήνες απλήρωτοι (α, ήταν και το δώρο του Πάσχα, ξέχασα). Και η αποζημίωση που μας δόθηκε;  9 ή 4,5 (για τη μειωμένη κάρτα) ευρώ, και αφού  πέρασε σχεδόν μισός μήνας. 
Αγαπημένοι μου υπάλληλοι του  ΟΑΣΘ, ξεχάσατε μήπως ότι στην Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει άλλο μέσο μεταφοράς;! Ο κόσμος έδωσε ένα σκασμό λεφτά στα ταξί που όλοι μπήκαν μέσα οικονομικά για όλο τον μήνα. Αυτοί δηλαδή δεν έχουν δουλειές να πάνε; Δεν έχουν παιδιά να ταΐσουν; Καταλαβαίνεται ότι με την στάση σας επηρεάζεται τις ζωές 1,11 εκ. κατοίκων που «κρέμονται» από πάνω σας για να τους στοιβάζεται σαν σκουπίδια μέσα σε ακατάλληλα λεωφορεία κ όποτε γουστάρετε να κάνετε και μία επίσχεση γιατί απλά μπορείτε;!
Εάν θέλετε να συνεχίσει να υπάρχει αυτός ο οργανισμός και να μην φτάσει ο κόσμος στο αμήν με την ανεκδιήγητη συμπεριφορά όλων σας, θα σας παρακαλούσα από εδώ και πέρα να διεκδικείτε αυτά που σας αναλογούν με άλλους τρόπους και να σκέφτεστε και τον υπόλοιπο κόσμο που εξαρτάται από εσάς γιατί αυτός σας ταΐζει τόσα χρόνια κ αν αγανακτήσει να ξέρετε πως θα σταματήσει να το κάνει.  
Προς τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, θα ήθελα να αναφέρω ότι όλος ο κόσμος ξέρει τι συμβαίνει με τους μετόχους σας. Σταματήστε λοιπόν να κατηγορείτε το κράτος για όλα, γιατί τα έσοδα που έχετε μόνο από εισιτήρια και κάρτες φτάνουν για να πληρωθούν οι απλοί υπάλληλοι και με το παραπάνω. Όσο για τους οδηγούς που είναι και μέτοχοι, σταματήστε να κλαίγεστε. Όλος ο κόσμος αργεί να πληρωθεί, αυτή είναι η Ελλάδα σήμερα, η ασυνέπεια του ενός επηρεάζει τον άλλον κ αυτό έχει αντίκτυπο στην οικονομία και στην κοινωνία. Να μάθετε να είστε πρώτα εσείς συνεπείς στις υποχρεώσεις και στην εργασία σας για να σας αντιμετωπίζει αντίστοιχα τόσο η κοινωνία όσο και το κράτος. 
Τέλος, θα σας παρακαλούσα να βελτιώσετε τις υπηρεσίες σας για να έχετε ικανοποιημένους πελάτες, γιατί με τη στάση σας τόσο καιρό δείχνετε ότι θέλετε το αντίθετο. Δεν γίνεται να διεκδικούμε μόνο και να μην προσφέρουμε. Η σχέση υπαλλήλου και πελάτη δυστυχώς είναι αμφίδρομη και αν δεν καταλάβετε πρώτα εσείς εμάς πως θέλετε να σας υποστηρίξουμε μετά εμείς; Σκεφτείτε λίγο…
ΥΓ: Θα ήθελα να κοινοποιηθεί η εξής επιστολή στη διοίκηση, στους οδηγούς και εν γένει σε όλους τους υπαλλήλους του ΟΑΣΘ.

Ευχαριστώ."
 Χ. Π.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη