Τρελή πώληση στην Τσιμισκή : Οκτώμισι εκατομμύρια ευρώ, για ακίνητο φιλέτο

Στην Τrastor ΑΕΕΑΠ και μάλιστα με υψηλό τίμημα, σημάδι του αυξανόμενου- πλέον- ενδιαφέροντος επενδυτών και υποψήφιων αλυσίδων για τις «καλές» εμπορικές πιάτσες, κατέληξε σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά φιλέτα της Θεσσαλονίκης, στην οδό Τσιμισκή.
Πρόκειται για το πρώην ακίνητο του ομίλου Φωκά επί της οδού Τσιμισκή 64, εκεί όπου παλιά στεγαζόταν το αθλητικό πολυκατάστημα του άλλοτε κραταιού βορειοελλαδίτικου ομίλου F Sport. Το ακίνητο αγοράστηκε χθες, οπότε ήταν και η καταληκτική ημερομηνία, από την πωλήτρια Εθνική Leasing, στην τιμή των 8,45 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας. Στον ίδιο διαγωνισμό συμμετείχαν επίσης, με χαμηλότερες όμως προσφορές η Eθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, η οποία παρουσιάζει εσχάτως μεγάλη κινητικότητα αλλά και δύο ακόμη εταιρείες, που συνδέονται με ιδιώτες επενδυτές.
Σημειωτέον ότι το τίμημα που είχε ορίσει ως τιμή εκκίνησης η Εθνική Leasing ήταν στα 6,8 εκατ. ευρώ, χαμηλότερο σε σύγκριση με τα 8 εκατ. ευρώ που είχε βγει ως ελάχιστο τίμημα κατά την προηγούμενη διαδικασία μέσα στο 2016. Ωστόσο, η συγκυρία, αυτή την περίοδο, φαίνεται να ευνοεί την πωλήτρια περισσότερο, δεδομένου ότι ήδη οι τιμές έχουν αρχίσει και παρουσιάζουν σημάδια αύξησης (σ.σ. για τα καλά σημεία στις μεγάλες εμπορικές πιάτσες), με αντίστοιχη πτώση στις αποδόσεις. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον και για τη μίσθωση του ακινήτου από μεγάλες αλυσίδες του λιανεμπορίου.
Ενδεικτικά για το συγκεκριμένο ακίνητο επί της οδού Τσιμισκή 64, οκτώ ορόφων με διατηρητέα όψη, προ διετίας είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ισχυρούς ομίλους του λιανεμπορίου, εγχώριους (βλ. FF Group) αλλά και μεγάλες αλυσίδες του εξωτερικού, ωστόσο οι διαδικασίες πώλησης δεν είχαν προχωρήσει δεδομένου και του αρνητικού κλίματος συνολικά στον τομέα των επαγγελματικών ακινήτων.
Το πολυώροφο πολυκατάστημα της Τσιμισκή στέγαζε το πολυκατάστημα της γνωστής αλυσίδας από τις αρχές του 2000 και θεωρείται από τα μεγαλύτερα «φιλέτα» της πόλης, πολύ περισσότερο από την στιγμή όπου στην ευρύτερη περιοχή φιλοξενούνται μεγάλα εμπορικά ονόματα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη