Νέα μεγάλη επένδυση, αναμένεται να αλλάξει την εικόνα ολόκληρου του κέντρου της Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώθηκε σήμερα Τρίτη, η πώληση της Αγοράς Μοδιάνο στην “One Outlet Α.Ε.” με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης με την οποία το ΤΑΙΠΕΔ μεταβιβάζει το ποσοστό 43,63% εξ αδιαιρέτου κυριότητας επί του ακινήτου προς τον Επενδυτή.
Υπενθυμίζεται ότι η One Outlet Α.Ε. είχε ανακηρυχθεί πλειοδότρια στη διαγωνιστική διαδικασία που είχε διεξάγει το ΤΑΙΠΕΔ, έχοντας υποβάλει προσφορά ύψους €1.900.000. Στο πλαίσιο της συναλλαγής η One Outlet Α.Ε. αποκτά το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ειδικού σκοπού, την οποία συνέστησε το ΤΑΙΠΕΔ για τις ανάγκες του διαγωνισμού και στην οποία εισέφερε το ποσοστό 43,63% εξ αδιαιρέτου κυριότητας επί του ακινήτου.
Η Αγορά Μοδιάνο χτίστηκε το 1925 στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των σημερινών οδών Βασιλέως Ηρακλείου και Ερμού, κατά την περίοδο ανοικοδόμησης της πολύς μετά την πυρκαγιά του 1917. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κτήρια της εποχής του μεσοπολέμου και είναι η μεγαλύτερη διασωζόμενη αγορά τροφίμων του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, αποτελώντας μοναδικό τοπόσημο και χώρο κοινωνικών συναθροίσεων για την πόλη.

Η Αγορά Μοδιάνο απαρτίζεται από 144 καταστήματα με μέση επιφάνεια από 5τμ-30τμ το καθένα, 2 περίπτερα, 2 υπόγεια και έναν εξώστη. Στο ισόγειο υπάρχουν εμπορικά καταστήματα πώλησης τροφίμων, τα οποία την τελευταία εικοσαετία χρησιμοποιούνται και ως χώροι εστίασης και διασκέδασης.
Το συγκρότημα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες στεγασμένες σύγχρονες αγορές της Θεσσαλονίκης, την πιο παραδοσιακή αγορά τροφίμων και ένα από τα ορόσημα της πόλης, ενώ συνδέεται στενά με την ιστορία της Εβραϊκής Κοινότητας.
Αποτελεί τμήμα του οικοδομικού τετραγώνου που περιβάλλεται από τις οδούς Αριστοτέλους, Ερμού, Κομνηνών και Βασιλέως Ηρακλείου. Ο αρχιτέκτονας και μηχανικός Ελί Μοδιάνο, ξεκίνησε την κατασκευή του κτιρίου το 1922. Ο θεμέλιος λίθος της Αγοράς μπήκε σε σημείο της πυρίκαυστης ζώνης της Θεσσαλονίκης (περιοχή που είχε καταστραφεί ολοσχερώς από την πυρκαγιά του 1917) στο οποίο προβλεπόταν να δημιουργηθούν παζάρια, με βάση τα σχέδια του αρχιτέκτονα – αρχαιολόγου Ερνέστ Εμπράρ. Παλαιότερα, στο συγκεκριμένο σημείο βρισκόταν η συναγωγή Ταλμούδ Τορά. Τα εγκαίνια της Αγοράς πραγματοποιήθηκαν το 1930.

H One Outlet στην οποία μέτοχοι είναι οι Notoscom (Notos Galleries, Notos Home, και πλήθος brand όπως Bostonians, Esprit, Nautica, Trussardi, Lacoste, Gant, Ralph Lauren) ο όμιλος Φάις και αραβικά κεφάλαια (GET) έχει πραγματοποιήσει ήδη μία σημαντική επένδυση στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην δυτική είσοδο της πόλης μέσω του outlet mall, One Salonica (πρώην City Gate).


Να υπενθυμίσουμε βέβαια, πως προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, έκανε τεράστιο αγώνα να μην πωληθεί το ακίνητο και να παραμείνει ερείπιο και τόπος βρώμας και δυσωδίας, πριν κάνει άλλη μια μεγαλειώδη κωλοτούμπα !!!



ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη