Επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, για τα απίστευτα σκηνικά χτες βράδυ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας δηλώνουν την συμπαράστασή τους στους συναδέλφους τους και συγχαίρουν δημόσια την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης για τη σύλληψη
Απέδρασε από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας και εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη ο 26χρονος Αλγερινός ο οποίος στη θέα των αστυνομικών που επιχείρησαν να τον συλλάβουν, έπεσε στα νερά του Θερμαϊκού κόλπου μπροστά στο Λευκό Πύργο.
Ο νεαρός κρατούνταν στην Αστυνομική Δ/νση Λάρισας προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την απέλαση στη χώρα του. Το απόγευμα της Πέμπτης και ενώ προαυλιζόταν κατάφερε να αποδράσει δίχως να γίνει αντιληπτός.
Από τη στιγμή που διαπιστώθηκε η απουσία του ξεκίνησε η επιχείρηση για τον εντοπισμό του.

Εντοπίστηκε χθες το απόγευμα, πέντε ημέρες μετά, από αστυνομικούς των ανδρών της Ο.Π.Κ.Ε. Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με αστυνομικούς από τη Λάρισα στο πλαίσιο αναζήτησής του. Κινούνταν στην ευρύτερη περιοχή του Λευκού Πύργου και στην προσπάθειά του να αποφύγει επικείμενο έλεγχο και σύλληψή του, απομακρύνθηκε τρέχοντας, πέφτοντας στη θάλασσα του Θερμαϊκού κόλπου.
Στον εντοπισμό και τη σύλληψη του νεαρού άντρα που είχε αποδράσει πέντε μέρες πριν από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας προχώρησαν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο εποχούμενης περιπολίας για την αναζήτηση του δραπέτη και σε συνεργασία με κλιμάκιο αστυνομικών του Α.Τ. Λάρισας.
Στη σύλληψή του συνέβαλαν γυναίκες αστυνομικοί του Α.Τ. Λάρισας οι οποίες εμπλέκονταν στην όλη υπόθεση και τις προηγούμενες ημέρες είχαν πραγματοποιήσει οι ίδιες έρευνες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, επιδεικνύοντας φωτογραφίες του δραπέτη και συλλέγοντας πληροφορίες που θα οδηγούσαν στον εντοπισμό του.

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας δηλώνουν την συμπαράστασή τους στους συναδέλφους τους και συγχαίρουν δημόσια την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης για τη σύλληψη του 26χρονου Αλγερινού. Θεωρούν δικαίωση της ΠΟΑΣΥ την αποδοχή του αιτήματός τους από τον Αρχηγό της Αστυνομίας να μην τεθούν σε διαθεσιμότητα το δεκαπενθήμερο μετά την απόδραση όπως ορίζει ο Νόμος, αλλά να συμβάλλουν στη σύλληψή του.
Στην ανακοίνωση των αστυνομικών επισημαίνεται πως «Τέτοιες δύσκολες καταστάσεις, ειδικά όταν έχουν αίσιο τέλος, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να εντοπιστούν τα όποια λάθη και να γίνουμε καλύτεροι».
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη