Ξεκινά σήμερα το πιο ξεχωριστό Φεστιβάλ της πόλης μας !!!

Πικ-νικ, μουσική και σινεμά. 
Δε χρειάζεται να πας μακριά!
Τον Αύγουστο του 2012, διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης ένα φεστιβάλ που καλούσε κατοίκους και επισκέπτες της πόλης να κάνουν πικ-νικ, να ακούσουν μουσική και να παρακολουθήσουν κινηματογραφικές προβολές στο εσωτερικό ενός από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης. 
Πέντε χρόνια και χιλιάδες καρό τραπεζομάντηλα αργότερα, το ΠΙΚ-ΝΙΚ Urban Festival, είναι πλέον το πιο αγαπημένο καλοκαιρινό ραντεβού της Θεσσαλονίκης!

Στόχος του ΠΙΚ-ΝΙΚ Urban Festival από το ξεκίνημά του, ήταν να επαναπροσδιορίσει τη σχέση των σύγχρονων πόλεων και των κατοίκων τους, με τους αρχαιολογικούς χώρους που υπάρχουν στον αστικό ιστό. Σε όλη την πορεία του, όχι μόνο εξελίχθηκε σε σημείο αναφοράς της πολιτιστικής ζωής της Θεσσαλονίκης αλλά έθεσε το ερώτημα της «κοινωνικοποίησης» αρχαιολογικών χώρων σε όλη την Ελλάδα.
Το φεστιβάλ πραγματοποιείται στο τέλος του Αυγούστου και το πρόγραμμα κάθε ημέρας περιλαμβάνει συναυλίες από μουσικά σχήματα της πόλης, προβολές ταινιών μικρού μήκους και μία κινηματογραφική προβολή στην ειδικά εγκατεστημένη οθόνη του ΠΙΚ-ΝΙΚ Urban Festival. Με την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, η Parenthesis παρουσιάζει το πιο ξεχωριστό πικ-νικ που έγινε ποτέ!

Αγαπημένες ταινίες και μουσικά σχήματα της πόλης!
Φέτος το ΠΙΚ-ΝΙΚ Urban Festival φέρνει μερικά από τα πιο ενδιαφέρονται μουσικά σχήματα της Θεσσαλονίκης, που θα δώσουν μία όμορφη νότα στο Φεστιβάλ. Το πρόγραμμα συνεχίζεται με ταινίες μικρού μήκους και κάθε βραδιά κλείνει με ένα φιλμ.

«Από την πρώτη χρονιά στόχος είναι να βρίσκουμε και να παρουσιάζουμε νέες μπάντες που έχουν ξεκινήσει από την πόλη, έτσι και φέτος έχουμε έξι σχήματα, με λίγο διαφορετικούς ήχους το καθένα, με πολύ ενδιαφέρον. Πάντα υπάρχει η ενότητα του μικρού μήκους, που μας αρέσει και τη διατηρούμε με ενθουσιασμό. Και βέβαια φέτος οι ταινίες με τις οποίες κλείνει κάθε βραδιά. Φέτος είναι τρεις πραγματικά πολύ αξιόλογες και καινούργιες ταινίες, το Lalaland, το Captain Fantastic και το Grand Budapest Hotel, Τετάρτη Πέμπτη και Παρασκευή αντίστοιχα», σημειώνει η κα Ριζοπούλου.

Το φετινό ΠΙΚ-ΝΙΚ ξεκινά τη Τετάρτη 30 Αυγούστου με τους Yako Trio, τη μουσική συνύπαρξη τριών νέων παιδιών, που συνδέουν την παραδοσιακή ελληνική μουσική με την τζαζ, ενώ στη συνέχεια, ο Βασίλης Πετρίδης με τους Γκαϊλέ, παρουσιάζουν στο κοινό ένα μοναδικό κράμα παραδοσιακού, ρεμπέτικου και έντεχνου ήχου.

Την Πέμπτη, 31 Αυγούστου, στη σκηνή του ΠΙΚ-ΝΙΚ ανεβαίνουν λίγο μετά τις 19:00 οι πολλά υποσχόμενοι Cheek By Jowl, ένα αγγλόφωνο funk-rock συγκρότημα με blues-soul στοιχεία και επιρροές από την παγκόσμια pop σκηνή. Τους ακολουθεί η Elinna, που παρουσιάζει την πρώτη προσωπική της δουλειά, σε ύφος indie, rock και blues.

Την Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου, τελευταία ημέρα του φετινού ΠΙΚ-ΝΙΚ, ο Δημήτρης Μπασλάμ ανεβαίνει στη σκηνή παρέα με τους μουσικούς του, για να αφηγηθεί τις αγαπημένες μελωδικές ιστορίες του, ενώ το μουσικό κλείσιμο της φετινής διοργάνωσης, αναλαμβάνουν οι Caja Secreta, υποσχόμενοι ένα αξέχαστο ταξίδι στον κόσμο της flamenco μουσικής.

Η ενότητα των ταινιών μικρού μήκους δεν θα λείπει και φέτος από το πρόγραμμα του ΠΙΚ-ΝΙΚ.
 Το Animasyros, το διεθνές φεστιβάλ ταινιών animation της Σύρου, συμπληρώνει φέτος τα δέκα του χρόνια και λίγο πριν την επετειακή του διοργάνωση, έρχεται στη Ρωμαϊκή Αγορά και φέρνει μαζί του κάποιες από τις ταινίες μικρού μήκους, που διακρίθηκαν στις διοργανώσεις του τα τελευταία χρόνια.

Οι επισκέπτες το ΠΙΚ-ΝΙΚ θα μπορούν για ακόμη μια χρονιά να απολαύσουν αγαπημένες ταινίες στο πιο ξεχωριστό θερινό σινεμά της πόλης. Στην μεγάλη οθόνη του, παρουσιάζονται τρεις μοναδικές ταινίες των τελευταίων χρόνων, που ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους. Την Τετάρτη 30/8, το πρόγραμμα ανοίγει το LaLaLand, μία ιστορία αγάπης για εκείνους που ονειρεύονται, τη ταινία που μάγεψε με τις εικόνες και την μουσική της ενώ κατέκτησε και το φετινό Όσκαρ καλύτερης ταινίας. Ενώ το πρόγραμμα συνεχίζεται την Πέμπτη 31/8, με την εύθυμη και συγκινητική ιστορία του Captain Fantastic, ενός πατέρα αποφασισμένου να μεγαλώσει τα έξι παιδιά του με σωματικά και πνευματικά αντισυμβατικό τρόπο και κλείνει την Παρασκευή 1/9 με ένα ταξίδι στο πιο μαγικό ξενοδοχείο όλων των εποχών, το Grand Budapest Hotel! Ο αινιγματικός κ. Μουσταφά, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, αφηγείται την ιστορία του, την τελευταία βραδιά του ΠΙΚ-ΝΙΚ στη Ρωμαϊκή Αγορά.

Το πιο ξεχωριστό καλοκαιρινό ραντεβού της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης.
Η ώρα για το ΠΙΚ-ΝΙΚ έφτασε για αυτό, λοιπόν, πάρτε τα καλαθάκια σας και ελάτε στην Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης!
Εισιτήριο: για κάθε ημέρα του φεστιβάλ κοστίζει 3€

Το πρόγραμμα

Τετάρτη 30/8
19.00 YakoTrio
20.00 Βασίλης Πετρίδης και οι Γκαϊλέ
21.00 Ταινίες μικρού μήκους [επιμέλεια του Animasyros]
21.15 LaLaLand

Πέμπτη 31/8
19.00 CheekbyJowl
20.00 Elinna
21.00 Ταινίες μικρού μήκους [επιμέλεια του Animasyros]
21.15 CaptainFantastic

Παρασκευή 1/9
19.00 ΔημήτρηςΜπασλάμ
20.00 CajaSecreta
21.00 Ταινίες μικρού μήκους [επιμέλεια του Animasyros]
21.30 GrandBudapestHotel

Info:
ΠΙΚ-ΝΙΚ 2017
30/8-1/9
Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης
Διοργάνωση: Parenthesis)



ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη