4.5 χιλιάδες λίτρα μπύρας, στην μεγάλη γιορτή της Θεσσαλονίκης

Περισσότερα από 4.500 λίτρα μπύρας και αντίστοιχες ποσότητες συνοδευτικών λουκάνικων και άλλων παραδοσιακών γερμανικών εδεσμάτων, θα είναι διαθέσιμα προς κατανάλωση στη διάρκεια του «Oktoberfest», της γιορτής μπύρας που διοργανώνεται φέτος για 14η χρονιά στην συμπρωτεύουσα, το προσεχές Σάββατο 30/9.

Το... Σαλονικιώτικο Oktoberfest θα ανοίξει τις πύλες του στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, από τις 11 το πρωί και με δωρεάν είσοδο.
Η αυξημένη δημοφιλία του θεσμού, με την επισκεψιμότητα να ξεπερνά πλέον τους 10.000 Βορειοελλαδίτες, οδήγησε τους διοργανωτές σε μετατροπές των χώρων, αλλά και της σκηνής.

«Το Oktoberfest αποτελεί μια εκδήλωση πολιτισμού και συνεύρεσης των λαών» τόνισε ο ο επί 40 χρόνια γυμνασιάρχης του σχολείου της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, Αστέριος Κρεμέτης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι δέχεται πολλά τηλεφωνήματα από διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας για το εάν και πότε θα γίνει η εκδήλωση, ενώ -όπως είπε- αρκετός κόσμος έρχεται στη Θεσσαλονίκη από άλλες περιοχές και με λεωφορεία. Μάλιστα, όταν προ διετίας δεν έγινε η εκδήλωση, λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών, υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες.
Το ελληνικό «Oktoberfest» διοργανώθηκε για πρώτη φορά στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης το 1818, οκτώ χρόνια δηλαδή μετά τη γέννηση του θεσμού στο Μόναχο, που πραγματοποιείται ακόμη και σήμερα, συγκεντρώνοντας περισσότερους από εννέα εκατομμύρια επισκέπτες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη