Εισαγγελική παρέμβαση για το θανατηφόρο βακτήριο, σε Δημόσιο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

Αναζητούνται ποινικές ευθύνες για την ανίχνευση του βακτηρίου λεγιονέλλα στο δίκτυο ύδρευσης του νοσοκομείου
Ποινικές ευθύνες μετά την ανίχνευση του βακτηρίου λεγιονέλλα (Legionella) στο δίκτυο ύδρευσης του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», αναζητά ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας.

Με έγγραφη παραγγελία του προς την αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξάνδρα Ανδρέου και επικαλούμενος δημοσιεύματα στον Τύπο (το makthes.gr μετέδωσε πρώτο την είδηση), ζητά να διενεργηθεί επείγουσα προκαταρκτική εξέταση από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης για τη διαπίστωση αυτεπάγγελτα διωκόμενων αξιόποινων πράξεων.
Όπως έγινε γνωστό, τα αδικήματα που θα διερευνηθούν είναι αυτά της σωματικής βλάβης από αμέλεια από υπόχρεο, όπως επίσης οποιαδήποτε υγειονομική παράβαση.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, σε περίπτωση που προκύψουν ενδείξεις ενοχής, τότε να ληφθούν ανωμοτί καταθέσεις από τους υπόπτους και η δικογραφία να επιστραφεί στην Εισαγγελία με συνοπτική αναφορά των αποτελεσμάτων της έρευνας.
Το επικίνδυνο βακτήριο εντοπίστηκε στο πλαίσιο τακτικών ελέγχων που πραγματοποιεί το Ίδρυμα. Όπως επισήμανε η διοίκηση του νοσοκομείου, στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξε ύποπτο δείγμα σε ζεστό νερό απομακρυσμένης περιοχής στο νοσοκομείο και αμέσως τέθηκαν σε ισχύ προληπτικά μέτρα για την προστασία των ασθενών και των εργαζομένων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη