Τεράστια οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό- Τρέχουν και δεν προλαβαίνουν πλέον οι..... αρμόδιοι


Η πετρελαιοκηλίδα έχει πλέον φτάσει στις ακτές της Γλυφάδας, οι οποίες είναι δημοφιλέστατες στους λουόμενους το καλοκαίρι.
Επιχειρηματίες της περιοχής και ψαράδες στα όρια της απόγνωσης πλέον, καθώς βλέπουν την τεράστια οικολογική καταστροφή να απειλεί τις περιουσίες τους και τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.
Εδώ και μέρες σχεδόν ανεξέλεγκτη η ρύπανση από το μαζούτ που χύθηκε στη θάλασσα, ενώ τις πρώτες μέρες, οι αρμόδιοι διαβεβαίωναν πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα και η "μικρής έκτασης ρύπανση θα καταπολεμηθεί με τα κατάλληλα μέσα" !!!
Ο αρμόδιος υπουργός κ. Κουρουμπλής, μόλις σήμερα αποφάσισε να κάνει μία επί τόπου αυτοψία με το λιμενικό, ώστε να αντιληφθεί το πραγματικό μέγεθος της ρύπανσης.
Στο μεταξύ, γνώστες του θέματος δηλώνουν πως είναι πάρα πολύ δύσκολο να απορρυπανθούν πληρώς οι ακτές  ώστε να μπορούν να δεχτούν το επόμενο καλοκαίρι λουόμενος.
Επίσης είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί από τώρα η τεράστια ζημιά που έχει γίνει στο οικοσύστημα του Σαρωνικού, καθώς και οι επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην αλιεία στην περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη