Ύμνοι για την Θεσσαλονίκη, σε μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα του εξωτερικού

«Θεσσαλονίκη, η ελληνική απάντηση στο Παρίσι»
Ως την ελληνική "απάντηση" στο Παρίσι παρουσιάζει τη Θεσσαλονίκη σε δημοσίευμά της η "Telegraph", αναδεικνύοντας όλα τα θετικά στοιχεία που έχει η πόλη ως τουριστικός προορισμός.
Γοητευμένος από την προσωπικότητά της, ο δημοσιογράφος Anthony Horowitz, γράφει για τη ζωή στη Θεσσαλονίκη, τη δυνατότητα να την περπατήσεις και να περιπλανηθείς στα σοκάκια της που είναι γεμάτα «ζωή», οικογένειες, παιδιά, νέους ανθρώπους.

Ο Anthony Horowitz αναφέρθηκε εκτενώς στην ιστορία της πόλης και είπε ότι αφορμή για τα ταξίδια του είναι συνήθως κάποιο βιβλίο. Τη Θεσσαλονίκη την επέλεξε με αφορμή το βιβλίο της Victoria Hislop με τίτλο «Τhe thread». Στο βιβλίο περιγράφεται η ιστορία μιας οικογένειας από τη Θεσσαλονίκη, από τη χρονιά της καταστροφικής πυρκαγιάς, το 1917 μέχρι και τα μετέπειτα χρόνια.

Συνεπώς ο δημοσιογράφος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός της καταστροφικής πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 18 Αυγούστου του 1917 και σημάδεψε την ιστορία της πόλης όπως και στους βομβαρδισμούς που ακολούθησαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι εικόνες που τον μάγεψαν ήταν αυτές που συνάντησε φτάνοντας στη λεωφόρο Νίκης. Η θάλασσα, η παραλία, ο Λευκός πύργος και τα μαγαζιά γεμάτα κόσμο. Επισκέφθηκε επίσης το Επταπύργιο και θαύμασε τη θέα από ψηλά ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στην ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης.

Ο δημοσιογράφος της Telegraph αναφέρθηκε επίσης στα διάφορα φεστιβάλ και δρώμενα της πόλης ενώ εξήγησε πώς και γιατί η ζωή στη Θεσσαλονίκη είναι συνώνυμο του «χαλαρά».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη