6 χρόνια κάθειρξη, σε πρώην δήμαρχο Δήμου της Θεσσαλονίκης

Αποφασίστηκε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα οι καταδικασθέντες -που αρνήθηκαν στις απολογίες τους την κατηγορία- να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι την εξέταση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Με κάθειρξη 6 ετών, ο καθένας, τιμωρήθηκαν από ο τέως δήμαρχος Καλαμαριάς Χριστόδουλος Οικονομίδης και ο πρώην γγ του Δήμου Δημήτρης Λέκκας, στους οποίους καταλογίστηκαν ευθύνες για απώλειες μισθωμάτων -ύψους 342.000 ευρώ- συνδεόμενα με δημοτικό ακίνητο, την περίοδο 2002-2010.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους κ.κ. Οικονομίδη και Λέκκα για απιστία στην υπηρεσία σε βάρος ΟΤΑ, με την επιβαρυντική περίπτωση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, ενώ τους αναγνώρισε ελαφρυντικά, τον πρότερο έντιμο βίο στον πρώτο και την μετέπειτα καλή συμπεριφορά στο δεύτερο.

Μάλιστα, αποφασίστηκε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, με αποτέλεσμα οι καταδικασθέντες -που αρνήθηκαν στις απολογίες τους την κατηγορία- να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι την εξέταση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.
Τέλος, το δικαστήριο αθώωσε οκτώ πρόσωπα που κατηγορήθηκαν για την ίδια υπόθεση, ανάμεσα στα οποία ο σημερινός δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, ως πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, ο άλλοτε γενικός διευθυντής των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών του δήμου, προϊστάμενοι οικονομικών υπηρεσιών κ.ά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη