Φθινόπωρο σήμερα- Που θα έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα το Σαββατοκύριακο

Ραγδαία επιδείνωση των καιρικών φαινομένων περιμένουμε τις επόμενες ώρες.
Με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης προειδοποιεί η ΕΜΥ :
Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα (07.10.2017), σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Ο καιρός, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
A. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλάζι και θα επηρεάσουν:

1. Την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, τα νησιά του Βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα.

2. Τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την Δυτική Μακεδονία, την Δυτική και Κεντρική Στερεά, την Βορειοδυτική Πελοπόννησο, την Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Βόρεια Ευβοια.

B. Την ενίσχυση των ανέμων που η έντασή τους θα φτάσει τα 7 και πιθανώς τα 8 μποφόρ.

Γ. Την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κατά 6 με 8 βαθμούς.

Έτσι, από το πρωί του Σαββάτου ο καιρός θα είναι κρύος και βροχερός και πλέον μπαίνουμε για τα καλά στο Φθινόπωρο μετά από το καλοκαιρινό διάλλειμα των προηγούμενων ημερών.

Αναλυτική πρόγνωση για όλη τη χώρα
Από τα βορειοδυτικά, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται από το βράδυ και από τα δυτικά.
Οι άνεμοι στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία βορειοδυτικοί τοπικά 7 και στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 τοπικά 7 μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Νεφώσεις με βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα και αργότερα ενισχυμένο βαρδάρη περιμένουμε σήμερα Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου, με σημαντική πτώση μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, όπου σταδιακά θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού περιμένουμε σήμερα Σάββατο στην Αττική. 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, όπου βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Την Κυριακή 08/10/2017 το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η επικράτηση ισχυρών βορειοδυτικών ανέμων, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με τη μέγιστη τιμή να μην ξεπερνά στα βόρεια τους 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 20-23 βαθμούς Κελσίου (Σχήμα 2). Κατά τα άλλα, λίγα φαινόμενα αναμένονται στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο τις πρωινές ώρες, όπου γρήγορα θα σταματήσουν, ενώ στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αρκετή ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη