Τώρα που έλυσε όλα μας τα προβλήματα ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, άνοιξε πόλεμο με τον ...Μητροπολίτη Ανθιμο !!!

Κόλαφος η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για τον Άνθιμο! «Είναι εκπρόσωπος του σκοταδισμού και της μισαλλοδοξίας»

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απόφαση να αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας στο ΑΠΘ ο Μητροπολίτης Άνθιμος.
«Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως το Πανεπιστήμιο αποτελεί κατεξοχήν χώρο δημοκρατίας, και ελεύθερης διακίνησης ιδεών ο οποίος βρίσκεται στον αντίποδα της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σχολιάζοντας την απόφαση της Κοσμητείας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ να αναγορεύσει τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο σε επίτιμο διδάκτορα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη απόφαση ντροπή και ζητά την ανάκλησή της σημειώνοντας ότι «φαίνεται πώς η Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ προτιμά αντί των ιδεών του Διαφωτισμού, το σκοταδισμό, τον εθνικισμό  και το θρησκευτικό φανατισμό».

Με την ανακοίνωση υπενθυμίζονται οι ισλαμοφοβικές δηλώσεις του μητροπολίτη και η επισημαίνει ότι η απόφαση προσβάλλει την πανεπιστημιακή κοινότητα όσο και το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών.

«Ο Άνθιμος εκφράζει ό,τι πιο συντηρητικό, σκοταδιστικό και μισαλλόδοξο στη Θεσσαλονίκη»
«Αλήθεια, ποιοι είναι οι λόγοι που ο μητροπολίτης Άνθιμος αξίζει μιας τέτοιας τιμής; 
Η αντίθεσή του στην υποδοχή των προσφύγων και των μεταναστών; 
Ο εθνικιστικός του λόγος; 
Οι ισλαμοφοβικές του δηλώσεις; 
Η ομοφοβία του;
 Ή μήπως η θερμή υποδοχή που επεφύλαξε στον υπόδικο αρχηγό της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής;
 Νομίζουμε πως κανείς δεν έχει το ηθικό δικαίωμα ούτε νομιμοποιείται να υποβιβάζει τη μέγιστη τιμή που προσφέρει ένα Πανεπιστήμιο, δηλαδή την ανακήρυξη κάποιου σε επίτιμο διδάκτορα, με αυτόν τον τρόπο. 
Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, ο άνθρωπος ο οποίος εκφράζει ό,τι πιο συντηρητικό, σκοταδιστικό και μισαλλόδοξο σε αυτή την πόλη δεν είναι άξιος μας τέτοιας τιμής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης θεωρεί προκλητική την αναγόρευση του μητροπολίτη Άνθιμου και καλεί τις πρυτανικές αρχές να διαφυλάξουν το κύρος του ΑΠΘ, ανακαλώντας την απόφαση – ντροπή η οποία προσβάλλει τόσο την πανεπιστημιακή κοινότητα όσο και το δημοκρατικό αίσθημα των πολιτών» τονίζεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει επισημαίνοντας ότι «η Θεσσαλονίκη είναι σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών, είναι μια πόλη κοινωνικών αγώνων, αλληλεγγύης και δημοκρατίας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη