Επιασαν τον ρεζίλη που διέρρηξε εκκλησία στην Τούμπα- Σε ανταλλακτήριο χρυσού τα κλοπιμαία

Η συστηματική έρευνα και η αξιοποίηση στοιχείων του προανακριτικού υλικού, οδήγησε αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στην εξιχνίαση κλοπής ιερών κειμηλίων από Ιερό Ναό στην περιοχή της Τούμπας.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 43χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής. Επίσης, για την ίδια υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 42χρονης και 64χρονου ημεδαπών, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 43χρονος απογευματινές ώρες της 24-10-2017, εισήλθε σε Ιερό Ναό στην περιοχή της Τούμπας και αφαίρεσε από το σκευοφυλάκιο (3) ασημένιες λαβίδες, (1) επίχρυσο σταυρό Αγίας Τραπέζης και (1) αστερίσκο.

Πρωινές ώρες της 27-10-2017 αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, μετέβησαν σε κατάστημα αγοράς χρυσού στο κέντρο της πόλης, στο οποίο είναι υπεύθυνη 42χρονη ημεδαπή, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε (1) κράμα μετάλλων βάρους (120) γραμμαρίων, προερχόμενο από λιώσιμο τριών λαβίδων κουταλιών, τις οποίες πούλησε ο 43χρονος δράστης.

Συνεχιζόμενης της έρευνας, πρωινές ώρες της 02-11-2017, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε σούπερ-μάρκετ στο κέντρο της πόλης, ιδιοκτησίας 64χρονου ημεδαπού, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ο αφαιρεθείς επίχρυσος σταυρός, τον οποίο πούλησε ο 43χρονος έναντι χρηματικού ποσού. Ο σταυρός αποδόθηκε στον ιερέα του Ιερού Ναού.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη