Με τεράστια επιτυχία η εκδήλωση του Ε.ΣΥ.Ν. στη Χαλκιδική

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας - Hellenic National Youth Councilτην Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 με τίτλο "Νεολαία 17-27 στην Ευρώπη του Σήμερα", στην αίθουσα του Millennium Education Centre, στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής. 
Την εκδήλωση παρακολούθησαν 200 και πλέον νέοι με αμείωτο ενδιαφέρον.
Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας κ. Αρμόδιος Δρίκος που επεσήμανε ότι το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας συνεχίζει τη δημόσια συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στην πατρίδα μας, τη νεανική ανεργία, την επιχειρηματικότητα, την εκπαίδευση κ.α. Σημαντικός και ο χαιρετισμός του επικεφαλής της Επιτροπής Ε.ΣΥ.Ν. Βορείου Ελλάδος, κ. Νίκος Χατζηαλέξης  όπου ανέφερε ότι στόχος μας είναι να φέρουμε τους νέους στο επίκεντρο των αποφάσεων για το μέλλον τους και θα το πράξουμε πηγαίνοντας και στο πιο μακρινό χωρίο της Βορείου Ελλάδος.


Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του ΥΠΕΠΘ κ. Παυσανίας Παπαγεωργίου ανέλυσε τους βασικούς άξονες του σχεδίου για τη Νεολαία 17-27 που βρίσκετε σε ανοιχτή διαβούλευση αυτή την περίοδο και ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις μελλοντικές δράσεις της γραμματείας για τις πολιτικές παρεμβάσεις υπέρ των νέων.

Με τη ροή του προγράμματος τον λόγο έλαβε ο Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α κ. Στέλιος Κούλογλου  όπου ανέλυσε τις προοπτικές ενός νέου στην Ευρώπη του σήμερα, καθώς και ποια είναι τα αδιέξοδα που πρέπει να αρθούν από την πλευρά της Ευρώπης για να γίνει πιο εύκολη η πρόσβαση των νέων στην Ευρωπαϊκή αγορά εργασίας. 
Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Ευρωβουλευτής του (ΠΑΣΟΚ) κ. Νίκος Ανδρουλάκης, όπου σχολίασε τους δείκτες νεανικής ανεργίας στην Ευρώπη και έδωσε την δική του οπτική στο πως η επαρχία μπορεί να δώσει την ώθηση στην οικονομία για να αναπτυχθεί και να δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για τους νέους της χώρας μας.  

Τέλος, ο Σύμβουλος Πολιτικής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ. Ηλίας Ιορδανίδης , λαμβάνοντας τον λόγο ενημέρωσε τους συμμετέχοντες τόσο για όλα τα ευρωπαϊκά εργαλεία που υπάρχουν και είναι διαθέσιμα προς όφελος των νέων αλλά και τις προοπτικές εργασίας στα ευρωπαϊκά όργανα και τους οργανισμούς. Ειδική αναφορά πραγματοποίησε και για την πατρίδα του, την Χαλκιδική, όπου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι και ο τόπος είναι ευλογημένος αλλά κυρίως οι πολίτες της Χαλκιδικής όπου με πίστη στις δυνάμεις τους και σεβασμό στην ιστορία τους, πάντα συνέβαλαν θετικά σε κάθε δυσκολία του τόπου.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας κ. Μανώλης Καρράς, ο επικεφαλής της επιτροπής του ΕΣΥΝ Βορείου Ελλάδας κ. Νίκος Χατζηαλέξης όπου ήταν και ο κύριος οργανωτής από πλευράς του Ε.ΣΥ.Ν, ο αντιπρόεδρος του ΕΣΥΝ κ. Δελακουρίδης Ιωάννης, ο Πρόεδρος του Millenium Education Center κ. Χρήστος Παπακώστας και ο Βουλευτής της Ν.Δ Χαλκιδικής κ. Γιώργος Βαγιωνάς, ενώ παραβρέθηκαν  ο Δήμαρχος Κασσάνδρας κ. Βασίλης Κυρίτσης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Στέλιος Βαλιάνος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Γιάννης Κουφίδης ο Προεδρος της ΑΝΕΤΧΑ κ. Γιωργος  Πάσαλης και πολλοί νέοι που ενδιαφέρονται για τις δυνατότητες που τους προσφέρουν τα προγράμματα και τις δράσεις της Ε.Ε.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και μια   παράλληλη δράση προσφοράς με τον Σύλλογο  "ΆΛΜΑ ΖΩΗΣ" όπου με την Δωρεά μαλλιών για το "Χάρισε Δύναμη" σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν καρκίνο το Ε.ΣΥ.Ν. συνέβαλε με τον δικό του ρόλο στην σκοπό αυτό.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τόσο τον Δήμο Νέας Προποντίδας, όσο και το Millennioum Education Center για την υπέροχη φιλοξενία τους, όλους τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους, καθώς και όλους τους νέους και τις νέες όπου με τις ιδέες τους και την συμμετοχή τους συνέβαλαν στην προσπάθεια του Ε.ΣΥ.Ν. για την χάραξη μιας πολιτικής υπέρ των νέων της χώρας μας. 

Το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας παραμένει προσηλωμένο στις αξίες και τις αρχές της νέα γενιάς και δημιουργεί τον δρόμο για μία κοινωνία που οι νέοι θα έχουν τη θέση που τους αξίζει συνεχίζοντας τις δράσεις του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη