Θεσσαλονίκη : Θρήνος για τον Χρήστο Ανανιάδη, που έχασε την ζωή του στον Ολυμπο

Ο Χρήστος Ανανιάδης, ένας έμπειρος ορειβάτης 55 ετών από την Θεσσαλονίκη, είναι το θύμα της νέας τραγωδίας στον Όλυμπο. Έχασε τη ζωή του, αφού τραυματίστηκε σοβαρά μετά από πτώση κατά τη διάρκεια αναρρίχησης. Ήταν ένας από τους πιο έμπειρους ορειβάτες της Βορείου Ελλάδας.

Ήταν οδηγός βουνού και εκπαιδευτής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης. Δίδασκε από το 1989 και είχε εκπαιδεύσει πολλά άτομα στην αναρρίχηση.

Ξεκίνησε να ασχολείται με τα αθλήματα του βουνού σε ηλικία 18 ετών και το 1985 παρακολούθησε με επιτυχία τη Σχολή Βοηθών Εκπαιδευτών Ορειβασίας. Είχε βρεθεί σε δεκάδες δράσεις σε βούνα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ έχει διδάξει σε πολλές σχολές. Το 1993 παρακολούθησε με επιτυχία την Σχολή Εκπαιδευτών Ορειβασίας της ΕΟΟΑ.

Μετά από επιχείρηση οι διασώστες κατάφεραν να τον προσεγγίσουν χτες ξημερώματα στη θέση Λούκι Καλογήρου όπου είχε εγκλωβιστεί, διαπιστώνοντας πως είχε χάσει τη ζωή του.

Ο άνδρας δεν είχε τις αισθήσεις του από την ώρα που ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική καθώς είχε τραυματιστεί στο κεφάλι από την πτώση του.
Αντίθετα αίσια ήταν η επιχείρηση για την απομάκρυνση σε ασφαλές σημείο του 37χρονου άνδρα με τον οποίο έκανε αναρρίχηση ο άτυχος 55χρονος.
Ο 37χρονος είναι τραυματισμένος ελαφρά, με μώλωπες και κακώσεις σε αρκετά σημεία του σώματός του, ενώ ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί αν έχει κάποιο σπάσιμο.
Αυτή ήταν η τρίτη επιχείρηση στον Όλυμπο από το Σάββατο, όταν σημειώθηκε η τραγωδία με το θάνατο του 25χρονου ορειβάτη και τον τραυματισμό του φίλου του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Νεότερη Παλαιότερη