Μετρό Θεσσαλονίκης : Η ιστορία που όλοι θέλουν να ...ξεχάσουν !!!!

Ελα όμως που κάποιοι ενοχλητικοί σε αυτήν την πολύπαθη πόλη, έχουν καλή μνήμη και αρνούνται να ξεχάσουν !!!!!
Συνδικαλιστής και πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ, εκλέχθηκε πρύτανης στο ΑΠΘ με τις ψήφους των καθηγητών της ΝΔ. Κατηγορήθηκε για τις εργολαβίες καθαριότητας στο χώρο του πανεπιστημίου και για τη σπάταλη διαχείριση. Απέτυχε συστηματικά να μπει σε ψηφοδέλτιο (Βουλής και ευρωβουλής) αλλά οι καλοί δεν χάνονται...

Ακόμη κι όσοι τον γνωρίζουν καλά, ιδίως στη Θεσσαλονίκη, εξεπλάγησαν από το γεγονός ότι ο Γιάννης Μυλόπουλος τοποθετήθηκε από το Χρήστο Σπίρτζη στη θέση του προέδρου της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ. 

Στη δεκαετία του 2000 ο κ. Μυλόπουλος, καθηγητής στην  Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, ήταν ΠΑΣΟΚ. Φανερά, όχι κρυφά. 
Διετέλεσε και αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΕΥΑΘ Παγίων, συνδικαλιστής στους καθηγητές ΑΕΙ και υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2004, ενώ υπήρξε υποψήφιος στις δημοτικές του 2002 με το Σπύρο Βούγια. 
Το 2010, στις πρυτανικές εκλογές, κατέβηκε ως κεντροαριστερός, πέτυχε όπως λένε οι φήμες και τη στήριξη καθηγητών της Νέας Δημοκρατίας κι εξελέγη πρύτανης. 

Στη διάρκεια της θητείας του έγινε ευρύτατα γνωστός για δυο θέματα. 

Το ένα ήταν η μετατροπή του ΑΠΘ σε σκουπιδότοπο. 
Αυτό δεν οφειλόταν αποκλειστικά στην αδυναμία διαχείρισης μιας δύσκολης κατάστασης αλλά και σε πολιτικές σκοπιμότητες, όπως τον κατηγορούσαν από δεξιά κι αριστερά. 
Μάλιστα, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης βγήκε λάβρος εναντίον του, τότε, λέγοντας ότι υποκινεί την κατάληψη των «εργολαβικών» υπαλλήλων καθαριότητας. 
Υπήρξαν σκηνές απείρου κάλλους στο ΑΠΘ, με ομάδες καθηγητών και φοιτητών να αναλαμβάνουν να καθαρίσουν, προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει στοιχειωδώς το Ιδρυμα. Αλλά το δεύτερο θέμα ήταν εκείνο που χτύπησε περισσότερο στην κοινή γνώμη. Η σπάταλη διαχείριση.

Τα επεισόδια της υπόθεσης αυτής είχαν όλα τα στοιχεία που αρέσουν στην κοινή γνώμη:
Glamour –πήγε με έξοδα του Πανεπιστημίου στο Φανάρι, για το γάμο της γραμματέως του-, 
χρήμα –κατηγορήθηκε ότι εν καιρώ κρίσης έφτιαξε μια τουαλέτα στο γραφείο του που κόστισε 30.000 ευρώ-, 
και ακόμη περισσότερο glamour –ότι ενέκρινε δαπάνη του ΑΠΘ προκειμένου ο αντιπρύτανής του και νυν πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Παντής, να δωρίσει ένα iPhone στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη.

Η τουαλέτα του Πρύτανη
Ο ίδιος ο πρύτανης απέκρουσε τις κατηγορίες για την πολυτελή τουαλέτα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει ούτε τουαλέτα στο γραφείο του Πρύτανη, ούτε φυσικά δαπάνη γι’ αυτήν. Η αλήθεια είναι ότι ο αντίστοιχος κωδικός, ύψους περίπου 30.000 ευρώ αναφέρεται σε δαπάνες ανακατασκευής μέρους του 7ου ορόφου του Κτιρίου Διοίκησης, μεταξύ των οποίων οι υγειονομικοί χώροι του ορόφου, η κουζίνα και ένας χώρος πολλαπλών χρήσεων, καθώς και στην ανακατασκευή μέρους του ισογείου του Κτιρίου Διοίκησης, το οποίο και είχε υποστεί φθορές από εμπρησμό.»

Οσο για το iPhone, ισχυρίστηκε ότι δεν πληρώθηκε από το Πανεπιστήμιο, αλλά από υπάλληλο εταιρίας του ΑΠΘ ο οποίος είχε, στο ενδιάμεσο απολυθεί. 
Το Δικαστήριο αθώωσε τον αντιπρύτανη από την κατηγορία της απιστίας, πάντως η ίδια η ηθοποιός είχε πει ότι το iPhone ήταν δώρο του αντιπρύτανη κι όχι του υπαλλήλου. 
Η επίσκεψή του στο Φανάρι για το γάμο δεν αποκρούστηκε επαρκώς.
Η εμπλοκή του ονόματός του, δικαίως ή αδίκως, σε πολλά περιστατικά το ίδιο χρονικό διάστημα, έφθειραν την εικόνα του χαμογελαστού πρύτανη την οποία είχε προσεκτικά δημιουργήσει.

Στο ενδιάμεσο, όμως, ο κ. Μυλόπουλος είχε εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ, είχε αρχίσει να κατακεραυνώνει τα Μνημόνια και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές κι είχε αρχίσει το στενό μαρκάρισμα στον Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, αυτός ο τελευταίος, τον είχε επισκεφτεί στην πρυτανεία του ΑΠΘ το Σεπτέμβριο του 2012, απτόητος από την αρνητική δημοσιότητα η οποία περιέβαλε τον κ. Μυλόπουλο.

Ο διακαής πόθος του ψηφοδελτίου
Ο Γιάννης Μυλόπουλος δεν έκρυψε ποτέ ότι ήθελε να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές του 2014. 
Προτού καν ανακοινωθεί κάτι σχετικά, ο ίδιος εμφανιζόταν στα μέσα ως υποψήφιος, προφανώς θέλοντας να προκαταβάλει τις εξελίξεις.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως αντέδρασε κι έτσι, στην ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή τον Απρίλιο του 2014, ο κ. Μυλόπουλος κατετάγη τελευταίος μεταξύ 16 ενδιαφερομένων μη κομματικών, με 130 αρνητικές ψήφους σε σύνολο 178 ψηφισάντων. 

Οσο για τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήθελε καν να ακούει το όνομά του, λόγω της σπέκουλας που έβλεπαν στην υπόθεση με τους «εργολαβικούς». Είχαν προηγηθεί καταγγελίες περί εξαπάτησης από τους υπαλλήλους, ενώ την περίοδο εκείνη δυο εξ αυτών είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση κατόπιν μήνυσης του κ. Μυλόπουλου. 
Επίσης, τους ξένιζε ιδιαιτέρως το γεγονός ότι δίδασκε σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο στην Κύπρο, πρακτικά ολότελα ξένη με αυτό που θα περίμενε κάποιος από κάποιον καθηγητή του κόμματος.

Ομως, «ό,τι δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό», κι έτσι ο πρύτανης του ΑΠΘ έστειλε επιστολή την επομένη της απορριπτικής απόφασης της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ προς την «Αυγή», στην οποία δήλωσε πίστη στον Αλέξη Τσίπρα και την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. 
Το γεγονός δεν πτόησε τους Συριζαίους, οι οποίοι αντέδρασαν άσχημα στην προοπτική να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Ιανουαρίου. 
Οσο για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας για το οποίο είχε, επίσης, ακουστεί το όνομά του, ούτε συζήτηση!

Η επιμονή, όμως, του Γιάννη Μυλόπουλου να καταλάβει κάποια δημόσια θέση από το ΣΥΡΙΖΑ, είτε με εκλογή είτε με διορισμό, ανταμείφτηκε τον Ιούνιο του 2015 με την τοποθέτησή του στη θέση του πρώτου προέδρου της ΕΡΤ3, μόλις ο οργανισμός ξανάνοιξε. 

Εικάζεται ότι δεν ήταν πολλοί οι ενδιαφερόμενοι –η θέση δεν έχει καμιά ιδιαίτερη αξία, καθώς η ΕΡΤ3 είναι στην ουσία υποβαθμισμένη διεύθυνση της ΕΡΤ. 
Τον στήριξε, πάντως, ο «Τσε Τριανταφυλλίδης», όπως ειρωνικά τον αποκαλούν κάποιοι στη Θεσσαλονίκη: ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, πρώην ΠΑΣΟΚ, πρώην ΝΔ, πρώην στο γραφείο του Ψωμιάδη και πρώην στο πλάι του Παπαγεωργόπουλου, άτομο επίσης χωρίς ερείσματα στο μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με πρόσβαση στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον είχε κάνει και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο πέρσι το καλοκαίρι.

Του κόστισε η επίθεση στον Μεϊμαράκη
Οι σαμπάνιες όμως για τη θέση δεν κράτησαν πολύ. 
Ο κ. Μυλόπουλος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από πρόεδρος πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, καθώς τον έφαγε ο… Βαγγέλης Μεϊμαράκης. 

Βλέπετε, ο τότε πρόεδρος της ΕΡΤ3 έπεσε στην παγίδα των social media και αναρτούσε, συνεχώς στο λογαριασμό του στο Facebook, από το καλοκαίρι, αρνητικά σχόλια για τον προσωρινό πρόεδρο της ΝΔ. 
Το ποτήρι ξεχείλισε τις παραμονές των εκλογών, καθώς η ειρωνεία για την «αγωνία του Μεϊμαράκη να φανεί… ψηλότερος» (στο debate) ανταγωνίστηκε αυτήν του κάθε ανώνυμου χρήστη facebook, πράγμα απαράδεκτο για πρόεδρο δημόσιας τηλεόρασης. 

Στην επιστολή παραίτησής του, βεβαίως, κατήγγειλε «πολιτική εκμετάλλευση που επιχειρήθηκε με αφορμή τη δημοσιοποίηση των πολιτικών μου προτιμήσεων». 
Αραγε να παραξενεύτηκε από τις αντιδράσεις ή να θεώρησε ότι κάποιον τον νόμιζαν, ακόμη ΠΑΣΟΚ;

Δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ένας άλλος παλιός του σύντροφος στο ΠΑΣΟΚ, ο Χρήστος Σπίρτζης, τον προτείνει για την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.
O αδερφός του, Νικήτας Μυλόπουλος, διορίστηκε πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Αλλά εκείνος ήταν πάντα αριστερός, όπως ο ίδιος λέει…
Όνομα

Αθλητικα Αστεία Αυτοκινητο Γυναικα Διατροφή Διεθνή Έγκλημα Εκλογές 2019 Ελλαδα Εξοδος Επιχειρησεις Ζώδια θείος Θεσσαλονίκη Καιρός Κινηματογράφος κοινωνια Κόσμος μαγειρική Μακεδονία Μουσική Οικονομία όλα Θεσσαλονίκη Περιβάλλον Περιεργα πολιτική Σχεσεις Τεχνες-Πολιτισμος Τεχνολογία Τουρισμος Υγεία Φύση Φωτογραφια Χαλκιδικη Χρηστικα Aστυνομικα νεα Internet jewels Lifestyle Media Quiz slideshow video
false
ltr
item
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!: Μετρό Θεσσαλονίκης : Η ιστορία που όλοι θέλουν να ...ξεχάσουν !!!!
Μετρό Θεσσαλονίκης : Η ιστορία που όλοι θέλουν να ...ξεχάσουν !!!!
https://2.bp.blogspot.com/-JYIt9OtkafQ/Wk-Eu28cVRI/AAAAAAABD_Y/JH4cCY3jUrIJhgJhv6voN6OqGSXbePtIwCLcBGAs/s640/%25CE%259C%25CE%25B5%25CF%2584%25CF%2581%25CF%258C%2B%25CE%2598%25CE%25B5%25CF%2583%25CF%2583%25CE%25B1%25CE%25BB%25CE%25BF%25CE%25BD%25CE%25AF%25CE%25BA%25CE%25B7%25CF%2582.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-JYIt9OtkafQ/Wk-Eu28cVRI/AAAAAAABD_Y/JH4cCY3jUrIJhgJhv6voN6OqGSXbePtIwCLcBGAs/s72-c/%25CE%259C%25CE%25B5%25CF%2584%25CF%2581%25CF%258C%2B%25CE%2598%25CE%25B5%25CF%2583%25CF%2583%25CE%25B1%25CE%25BB%25CE%25BF%25CE%25BD%25CE%25AF%25CE%25BA%25CE%25B7%25CF%2582.jpg
OΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ !!!
https://www.olathessaloniki.com/2018/01/blog-post_51.html
https://www.olathessaloniki.com/
https://www.olathessaloniki.com/
https://www.olathessaloniki.com/2018/01/blog-post_51.html
true
65558835043622369
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy