Συνέχεια στο μπάχαλο με τον ΟΑΣΘ

Με σκοπό την ενημέρωση των δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας συζητήθηκε σήμερα στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, η κατάσταση που επικρατεί στον ΟΑΣΘ, με τις καθυστερήσεις των δρομολογίων, τις βλάβες στα λεωφορεία, παρουσία της διοίκησης του Οργανισμού.

Οι δήμαρχοι εξέφρασαν τα παράπονα που δέχονται από τους πολίτες σχετικά με ακυρώσεις η τροποποιήσεις δρομολογίων, καθυστερήσεις και βλάβες στα λεωφορεία.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς ανέφερε ότι από την προηγούμενη διοίκηση «παραλάβαμε καθεστώς πλήρους διαφάνειας, σοβαρά προβλήματα διαχείρισης, προβλήματα λειτουργικά  στο συγκοινωνιακό έργο».

Παρά προηγούμενες δηλώσεις του τον Δεκέμβριο πως το πρώτο τρίμηνο του 2018 θα κυκλοφορούν στους δρόμους επιπλέον 40-50 λεωφορεία, τόνισε ότι σε ένα τρίμηνο από σήμερα θα κυκλοφορήσουν επιπλέον 40-50 λεωφορεία προσθέτοντας ταυτόχρονα  ότι αποτελεί δέσμευση της διοίκησης.

Ο κ. Πάππας παρουσίασε οικονομικά στοιχεία του Οργανισμού των προηγούμενων ετών σημειώνοντας πως «όταν παραλάβαμε είχαμε 106 εκατ. χρέος και στα ταμεία είχαμε 1 εκατ.»

Μάλιστα, σημείωσε ότι όταν παρέλαβε η νέα διοίκηση στις 10 Αυγούστου κυκλοφορούσαν στον δρόμο 245 λεωφορεία, ενώ προχθές υπήρχαν 402 στους δρόμους.
Ο πρόεδρος της ΠΕΚ-ΚΜ και δήμαρχος Αμπελόκηπων -Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου τόνισε ότι «ακούσαμε πράγματα χιλιοειπωμένα. Μας ενδιαφέρουν να γίνουν οι παρεχόμενες υπηρεσίες καλύτερες, να βελτιωθούν οι συγκοινωνίες. Δεν βλέπουμε να υλοποιούνται οι φιλόδοξοι στόχοι».

«Οι συνάδελφοι Δήμαρχοι διαμαρτύρονται και οι πολίτες διαμαρτύρονται για να δούμε και πιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα της εξόδου από αυτό εδώ το αδιέξοδο», πρόσθεσε.
Νεότερη Παλαιότερη