"Τα χαμένα χρώματα του Ουράνιου Τόξου" της Δελίνας Βασιλειάδη


Με μεγάλη χαρά ο εκδοτικός οίκος Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και το Βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Δελίνας Βασιλειάδη
"ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ"
που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 και ώρα 12:00 στον χώρο του βιβλιοπωλείου.

Προλογίζει η Κατερίνα Κετεντζόγλου, Νηπιαγωγός Α.Π.Θ., M.ed. in Drama, Εκπαιδευτικός των Προτύπων Εκπαιδευτηρίων Θεσσαλονίκης

Θα ακολουθήσει θεατρική αφήγηση του παραμυθιού από τη συγγραφέα και τον Δημήτρη Τσιλινίκο, ηθοποιό Κ.Θ.Β.Ε. και συγγραφέα.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

«Τα χαμένα χρώματα του Ουράνιου Τόξου»
Μια όμορφη περιπέτεια ξεκινά όταν ένα κοριτσάκι, η Λίλα, προσφέρεται να βοηθήσει το απαρηγόρητο Ουράνιο Τόξο που έχει χάσει όλα τα χρώματά του και πλέον είναι… γκρι. 
Θα καταφέρει η Λίλα να ξαναφέρει τα χρώματα στο Ουράνιο Τόξο; Ποιος θα τη βοηθήσει; 
Πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν κοντά μας φίλοι αληθινοί που μας αγαπούν, μας υποστηρίζουν και μας βοηθούν να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες; 
Φιλία, αγάπη, καλοσύνη, συμπόνια. 
Ένας υπέροχος πολύχρωμος κόσμος.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: 
Η Δελίνα Βασιλειάδη γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένη κι έχει μια κόρη. Σπούδασε χρηματοοικονομικά και λογιστική, υποκριτική και σκηνοθεσία θεάτρου και κινηματογράφου και συγγραφή θεατρικού έργου. Είναι εικαστικός με πολλές ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Το 2014 η δουλειά της παρουσιάστηκε υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Λουξεμβούργο και τις Βρυξέλλες. 
Από το 2013 έως το 2015 συνεργάστηκε στη σκηνοθεσία παραστάσεων παιδικού θεάτρου, σύγχρονου και κλασικού ρεπερτορίου στο Κ.Θ.Β.Ε. Το 2017 βραβεύτηκε από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών το θεατρικό της έργο «Πέρασμα» και έκτοτε είναι τακτικό μέλος της Ένωσης. 
Από τα τέλη του 2017 είναι τακτικό μέλος του Σωματείου «Το ράφι της αγάπης» και συμμετείχε τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους με το Χριστουγεννιάτικο παραμύθι της «Το αστεράκι» στη Νύχτα με τα παραμύθια. 

Τον Ιανουάριο του 2018 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ το παιδικό της παραμύθι «Τα χαμένα χρώματα του ουράνιου τόξου», ενώ τον Φεβρουάριου του ιδίου έτους κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΑΝΙΜΑ εκδοτική το παραμύθι της «Η νεράιδα της πιπίλας», που βραβεύτηκε σε διαγωνισμό που διοργάνωσε ο συγκεκριμένος εκδοτικός οίκος. Το 2005 απέσπασε έπαινο και τιμητική διάκριση σε πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης. 

Χρόνια παίρνει συνεντεύξεις καλλιτεχνών και γράφει θεατρικές κριτικές και άρθρα για το θέατρο και τα εικαστικά για το πολιτιστικό έντυπο φιλμ νουάρ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.delinavasiliadi.gr.

Η συγγραφέας σχολιάζει: 
«Άρχισα να γράφω παραμύθια για παιδιά επειδή έλεγα στην κόρη μου ιστορίες. Αγαπώ τον λόγο και τη δύναμη των λέξεων. Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι μέσα από τις λέξεις το κάθε παιδί να μπορεί να αναπτύξει τη φαντασία του, να μαγευτεί, να ονειρευτεί, να ωριμάσει. Στόχος είναι τα παιδιά να καταλάβουν την τεράστια αξία της αγάπης, της φιλίας, της οικογένειας, της καλοσύνης. Να αγαπήσουν τη Φύση, που μας δίνει ζωή, μας τρέφει, μας φροντίζει. Δυσκολίες στη ζωή θα υπάρχουν πάντα. 
Αυτό είναι μια αλήθεια. 
Μια πραγματικότητα. Το θέμα είναι το τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να τις αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν να μην απογοητεύονται, να μην εγκαταλείπουν την προσπάθεια για λύση των προβλημάτων, να μην αφήνουν στα εκάστοτε εμπόδια να τα στενοχωρούν. Λύσεις υπάρχουν πάντα, αρκεί να προσπαθήσουμε. 
Αρκεί να έχουμε γύρω μας ανθρώπους που μας βοηθούν και μας αγαπούν και μας συμβουλεύουν σωστά. Αν στραφούμε σ’ αυτούς, τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες, τους δασκάλους, τότε όλα μπορούν να αντιμετωπιστούν. Αυτό είναι άλλωστε το μήνυμα, ή ένα από τα μηνύματα, του παραμυθιού μου 

Τα χαμένα χρώματα του Ουράνιου τόξου. Ας αγκαλιάσουμε με αγάπη ο ένας τον άλλον και θα ανακαλύψουμε πως ο κόσμος μας είναι γεμάτος θαύματα, λουλούδια και ομορφιά. Άλλωστε, ποια είναι τα πραγματικά σημαντικά; Τα μεγάλα και τα σπουδαία; Η καλοσύνη, η συμπόνια, η φιλία, η αγάπη. Τότε κανένα ουράνιο τόξο δε θα είναι γκρι, κανένα πρόβλημα δε θα μείνει δίχως λύση.»

Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη 
Ανδρέα Μεταξά 28 & Θεμιστοκλέους, Εξάρχεια 106 81, Αθήνα

Βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης 
Μητροπόλεως 92, 54622, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2310256173

Νεότερη Παλαιότερη