Αλλο ένα κωμικοτραγικό επεισόδιο, σε λεωφορείο της ζούγκλας του ΟΑΣΘ


Σας μεταφέρουμε αυτούσια, την καταγγελία κατοίκου της πόλης μας που έχει την ατυχία να είναι τακτική επιβάτις του οργανισμού της ζούγκλας, γνωστού και ως ΟΑΣΘ :
"Στις 10/2 Σάββατο, στην γραμμή 81Β Θεσσαλονίκη - Άγιος Αθανάσιος - Κουφάλια, επιβάτες περιμέναμε να ξεκινήσει το δρομολόγιο στις 3 το μεσημέρι απ τα κτελ απ όπου είναι και η Αφετηρία του.

 Εγώ δεν περίμενα πολλή ώρα, αντίθετα με κάποιους συνεπιβάτες μου που περίμεναν πάνω από 30' λεπτά. Ακριβώς στις 3 έρχεται ο οδηγός για να ξεκινήσει το δρομολόγιο, ανοίγοντας την 2η και 3η πόρτα για να ανέβουμε πάνω από 40 άτομα.

Ένας απ τους συνεπιβάτες ζητά να ανοίξει και η πρώτη πόρτα για ανέβουμε όλοι προφανώς πιο γρήγορα και επιτέλους να ξεκινήσουμε.
Ο οδηγός του αστικού του απάντησε ότι η πόρτα έχει βλάβη και δεν άνοιγε , ψευδώς όπως αποδείχτηκε αργότερα, καθώς η πόρτα άνοιγε για να ανέβει μια γυναίκα που ήρθε αργότερα (!). Να σημειωθεί πώς ο καιρός ήταν συννεφιασμένος και ο οδηγός μάλλον κρύωνε και δεν άνοιγε την (πόρτα άλλο λόγο δεν μπορώ να σκεφτώ.)
Ανεβαίνοντας ο συνεπιβάτης πάνω, εμφανώς εκνευρισμένος, του είπε ό,τι ανοίγει η πόρτα, οπότε δεν σέβεστε τον κόσμο που περίμενε τόση ώρα και δεν είμαστε πρόβατα.
Ο οδηγός απ ό,τι αποδείχτηκε θίχτηκε απ την πρωτόγνωρη αυτή στάση του επιβάτη (καθώς δεν έχουν συνηθίσει μάλλον την αντίδραση των επιβατών που ουκ ολίγες φορές ταλαιπωρούνται από ελλείψεις δρομολογίων, με αποτέλεσμα να περιμένουν τριπλάσιο και τετραπλάσιο απ τον προβλεπόμενο χρόνο αναμονής και εκτός των άλλων να στοιβάζονται κυριολεκτικά στο αστικό.), και ως συνέπεια ανέφερε πως αρνείται να ξεκινήσει.

Οι επιβάτες ακούγοντας την εντελώς αυθαίρετη απόφαση του οδηγού να μην ξεκινήσει το όχημα, δυσανασχέτησαν κι εγώ αμέσως πήρα το μέρος του συνεπιβάτη λέγοντας στον οδηγό "κύριε έχουμε κι άλλα αστικά να προλάβουμε" ο ίδιος απάντησε "χέστηκ@". 


Αυτή η αντί επαγγελματική, αναγωγή και προσβλητική συμπεριφορά δεν πρέπει να περνάει έτσι ιδιαίτερα από επαγγελματίες οδηγούς που μόνη δουλειά έχουν να εξυπηρετούν τους επιβάτες πηγαίνοντας στον προορισμό τους με ασφάλεια και στην ώρα τους.

 Μετά την παρέμβαση ενός άλλου επιβάτη που του εξήγησε πιο ήρεμα εν τέλη ξεκίνησε με  15 λεπτά καθυστέρηση.
Κάποιοι επιβάτες όμως έχασαν το τοπικό αστικό των 4 μμ, που το παίρνουν με ανταπόκριση. (να σημειωθεί ότι το δρομολόγιο 81Β διαρκεί κατά μέσο όρο 50-55 λεπτά και με την αυθαίρετη συμπεριφορά του οδηγού το έχασαν, και το επόμενο ξεκινούσε μετά από 2 ώρες και 40 λεπτά (!). Υ. Π. το 81 είναι το ίδιο αστικό, στο οποίο ο οδηγός παράτησε, τους επιβάτες στην μέση του δρόμου πριν λίγους μήνες."
Γ. Π.
Τα στοιχεία της καταγγέλουσας στην διάθεση μας για κάθε ενδιαφερόμενο. 
Νεότερη Παλαιότερη