Εξοδος για φαγητό και τσιπουράκι, στο μεζεδοπωλείο "Ιβίσκος", στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Για την  καθιερωμένη πια, βραδινή έξοδο της Παρασκευής μας,  αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το μεζεδοπωλείο "Ιβίσκος",  στην οδό Μακεδονίας με Αναλήψεως, στο ύψος της Μ. Μπότσαρη στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Βρεθήκαμε εκεί  αφού είχαμε ακούσει καλά λόγια  για το μαγαζί, και καθώς είχαμε την τιμή να έχουμε στην παρέα, τον γνωστό και καταξιωμένο Chef της πόλης μας,  Γιάννη Ευσταθιάδη,  το θεωρήσαμε καλή ευκαιρία  να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο. 

 Μικρός χώρος μέσα (6, 7 τραπέζια)  συμπαθητικός και ζεστός με ευχάριστη διακόσμηση.


 Η  ατμόσφαιρα καθαρή, αν και   διακριτικά επιτρεπόταν το κάπνισμα,  με τον κόσμο να έχει γεμίσει το μαγαζί, οπότε καλώς είχαμε προνοήσει και είχαμε κάνει κράτηση.

 Το service με χαμόγελο, διακριτικό και ευγενικό με άμεση ανταπόκριση.
Ξεκινήσαμε με το κλασσικό μπουγιουρντί,  σωστά φτιαγμένο με πραγματικό τυρί φέτα και λίγο κίτρινο τυρί χωρίς περιττά λάδια, αφράτο  και γευστικό .

 Καπνιστό σκουμπρί,  εξαιρετικός  λαχταριστός μεζές,  σε ...γενναιόδωρη μερίδα !!!

Στη συνέχεια,  λευκός ταραμάς,  πραγματικά ελαφρύς με ιδιαίτερα διακριτική γεύση.


 Μελιτζάνα ψητή με φέτα, κρεμμύδι και ντομάτα, σε καλή εκτέλεση, μεγάλη μερίδα και ποιοτικά υλικά.

Τηγάνια κοτόπουλο σε λευκή σάλτσα σβησμένη με κρασί, ποιοτικό κρέας και καλομαγειρεμένο, είχε ξεφύγει όμως λίγο στην οξύτητα, μάλλον λόγω του κρασιού το οποίο δεν εξατμίστηκε σωστά, σύμφωνα με την ....γνωμάτευση του σεφ της παρέας !!!

Και τέλος σουτζουκάκια,  καλοψημένα και πεντανόστιμα, τα οποία ήρθαν στο τραπέζι  σερβιρισμένα πάνω σε σως γιαούρτι και ωραιότατες καλοψημένες πιτούλες,  και μία μερίδα τηγανιτές πατάτες σαν συνοδεία.



 Ηπιαμε 6 τσιπούρα, τρεις μικρές βαρελίσιες μπύρες και πληρώσαμε για όλα αυτά  60 ευρώ.
 Φέρνοντας τον λογαριασμό μας κέρασαν και ωραιότατο κορμό σοκολάτα.

Να τονίσουμε επίσης την καθαριότητα που επικρατούσε παντού, όπως διαπιστώσαμε βλέποντας την κουζίνα και τους χώρους υγιεινής του μαγαζιού.

Η σελίδα τους στο facebook :
https://www.facebook.com/IviskosMezedopoleio/


Νεότερη Παλαιότερη