Ποιο αναδείχτηκε "Αυτοκίνητο της Χρονιάς" για το 2018


Τη δεύτερη θέση κατέκτησε με 242 ψήφους το SEAT Ibiza και την 3η η BMW Σειρά 5 με 226 ψήφους. 
Το Volvo XC40 Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2018
Το μικρό SUV της Volvo κέρδισε το βραβείο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς στην τελετή που έγινε λίγο πριν ανοίξει για το κοινό η αυλαία του Σαλονιού Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Το Volvo XC40, το μικρότερο SUV της σουηδικής εταιρείας, βραβεύτηκε ως Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2018 με 325 ψήφους. Η απονομή έγινε πριν λίγο στη Γενεύη, στο περιθώριο του Σαλονιού Αυτοκινήτου που ξεκινά αύριο.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε με 242 ψήφους το SEAT Ibiza και την 3η η BMW Σειρά 5 με 226 ψήφους. 

Η νίκη του XC40 στο θεσμό είναι η πρώτη για την Volvo. 

Ο Hakan Samuelsson, αφεντικό της Volvo δήλωσε: «Κέρδισε το σωστό αυτοκίνητο. Πήραμε ψήφους από όλες τις χώρες που συμμετείχαν στην ψηφοφορία μέσω των δημοσιογράφων που τις εκπροσωπούν, κι αυτό δείχνει ότι το αυτοκίνητο είναι πετυχημένο. Το XC40 πρεσβεύει το μέλλον της Volvo. Με την εντελώς νέα πλατφόρμα που εξελίξαμε σε συνεργασία με τη Geely, μπαίνουμε σε νέα για εμάς κομμάτια της αγοράς».

Ο θεσμός Αυτοκίνητο της Χρονιάς ιδρύθηκε το 1964 και το πρώτο αυτοκίνητο που κέρδισε τον τίτλο ήταν το Rover 200. Στην ψηφοφορία συμμετέχουν 60 δημοσιογράφοι από 23 χώρες. 

Μεταξύ αυτών ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου, από την Ελλάδα και τους 4Τροχους. 
Τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που είχαν μπει στην τελική 7άδα ήταν η Alfa Romeo Stelvio, το Audi A8, το Citroen C3 Aircross και το Kia Stinger.
Νεότερη Παλαιότερη