Η Χαλκιδική, πήγε Βρυξέλλες !!!

Με γεύσεις από Κασσάνδρα πλημμύρισαν οι Βρυξέλλες σε μια βραδιά γεμάτη από τοπικά προϊόντα και γεύσεις της όμορφης  χερσονήσου της Χαλκιδικής, που διοργάνωσε ο Δήμος Κασσάνδρας με την  Επιτροπή Τουριστικής Προβολής στην καρδιά της Ευρώπης.

Σκοπός της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό εστιατόριο "Στροφιλιά"  ήταν η Τουριστική προβολή της Κασσάνδρας και η δημιουργία επαφών με αξιωματούχους της Ε.Ε που μπορούν να βοηθήσουν στην εξέλιξη της Κασσάνδρας.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν σε συνδυασμό και  με οπτικοακουστικό υλικό  το μενού της Κασσάνδρας ,το παγωτό Κασσάνδρα,  και τοπικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας με απώτερο σκοπό την προώθηση και την  εξαγωγή τους στην Ευρώπη.

 Οι προσκεκλημένοι, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την Κασσάνδρα μέσα από τις γεύσεις της και στο τέλος της βραδιάς δήλωσαν εντυπωσιασμένοι, θαυμαστές της και πολύτιμοι φίλοι, καθώς θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ελάχιστοι εξ αυτών είχαν  ως τώρα επισκεφθεί την Κασσάνδρα.

Για τη διοργάνωση της εκδήλωσης σημαντική ήταν η συμβολή του Εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ.Μαργαρίτη Σχοινά,  του συνεργάτη του Ευρωβουλευτή κ. Θοδωρή Ζαγοράκη, κ.Ηλία Ιορδανίδη του Προϊστάμενου Διοίκησης Οικονομικού του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ.Μιχάλη Παπαγιάννη , που και οι τρεις έλκουν την καταγωγή τους από τη Χαλκιδική και αυτό αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τύχη για τον τόπο.

 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Ευρωβουλευτές κ.Μαρία Σπυράκη, κ.Στέλιος Κούλογλου, κ.Γεώργιος Γραμματικάκης, κ.Νίκος Ανδρουλάκης, κ.Ελίζα Βόζεμπεργκ κ.Γιώργος Κύρτσος,οι Ευρωβουλευτές Κύπρου κ.Κώστας Μαυρίδης, κ.Νεοκλής Συλικιώτης  και  κ.Δημήτρης Παπαδάκης   ο υπεύθυνος Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βέλγιο, ο Εμπορικός Ακόλουθος της Ελλάδας στο Βέλγιο, η αρμόδια Ευρωβουλευτής από την Πορτογαλία για θέματα Τουρισμού, κ.Cláudia Monteiro de Aguiar καθώς και ο κ. Thomas Zdechovsky Τσέχος ευρωβουλευτής  ενώ εξαιρετικά τιμητική ήταν επίσης και η παρουσία της συζύγου του κ.Μαργαρίτη Σχοινά κ.Mercedes Alvarogonzalez  υψηλόβαθμο επιτελικό  στέλεχος  του Ε.Λ.Κ .

 Ο Δήμαρχος Κασσάνδρας Βασίλης Κυρίτσης δήλωσε ικανοποιημένος από την εκδήλωση ευχαρίστησε του παραβρισκόμενους που με την παρουσία τους λάμπρυναν την βραδιά καθώς και τον τομέα  της Τουριστικής Προβολής του Δήμου που διοργάνωσε το όλο εγχείρημα . Τόνισε επίσης ότι «Πρέπει να προσφέρουμε άλλες εμπειρίες στους επισκέπτες μας η Β. Ελλάδα η Χαλκιδική μας και ειδικά ο Δήμος Κασσάνδρας έχουν την πολιτισμική πυκνότητα που απαιτείται για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στον καινούριο στίβο του τουρισμού» 

Με δήλωση της η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Κασσάνδρας Μαρία Παπαδημητρίου η οποία αντιλήφθηκε έγκαιρα την ανάγκη προβολής της περιοχής στις Βρυξέλλες και τη σημασία απόκτησης νέων φίλων και  συμμάχων της περιοχής δήλωσε ότι «Εμείς αυτό που μπορούμε  να εγγυηθούμε είναι  ότι θα κρατήσουμε την ποιότητα ψηλά και δεν θα το διαψεύσουμε»   .

Από το Δήμο Κασσάνδρας συνόδευε την αποστολή ο Δήμαρχος Βασίλης Κυρίτσης  η πρόεδρος Τουριστικής Επιτροπής  Μαρία Παπαδημητρίου ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ.Αλκιβιάδης Φτίκας και η πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος της Φούρκας κ.Αθανασία Καρούτσου.

 Στην εκδήλωση του Δήμου Κασσάνδρας μετείχαν και παρακολούθησαν στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εκπρόσωποι της Ελληνικής Κοινότητας των Ελλήνων του Βελγίου ,παραγωγικών φορέων που εδρεύουν στις Βρυξέλλες καθώς επίσης ανταποκριτές ελληνικών και ξένων μέσων .
Νεότερη Παλαιότερη