"Ελληνικός Χρυσός" : Νέα δικαίωση σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο


Ικανοποίηση προκύπτει μέσα από την επίσημη ανακοίνωση της Eldorado Gold αναφορικά με την έκβαση της διαιτητικής διαδικασίας, η οποία αναμένονταν στις 6 Απριλίου, αλλά τελικά εκδόθηκε σήμερα και την δικαιώνει.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας το διαιτητικό δικαστήριο απέρριψε την βασική αιτίαση του Ελληνικού δημοσίου, το οποίο καταλόγιζε στην θυγατρική της "Ελληνικός Χρυσός" μονομερή τροποιήση του επενδυτικού σχεδίου, αναφορικά με την Τεχνική Μελέτη Μεταλλουργίας του Μαδέμ Λάκκου για την επεξεργασία των συμπυκνωμάτων Σκουριών και Ολυμπιάδας, όπως υπεβλήθη τον Δεκέμβριο του 2014.

Στην ανακοίνωση υπάρχει και δήλωση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Eldorado Gold Τζορτζ Μπέρνς, ο οποίος μεταξύ άλλωνχαιρετίζει με σεβασμό την απόφαση της διαιτησίας, συνεχίζει να δεσμεύεται στο ακέραιο, ως προς την τήρηση όλων των συμφωνηθέντων όρων και υποχρεώσεων, που απορρέουν από την σύμβαση που έχει υπογραφεί με το Ελληνικό Δημόσιο.


Επιπλέον ο κ. Μπέρνς θεωρεί πως αυτή η απόφαση συνιστά έναν επιπλέον λόγο, έτσι ώστε να βρεθεί ένας κοινά αποδεκτός τρόπος επικοινωνίας και πλεύσης ανάμεσα στην πολιτεία και την εταιρεία για την ομαλή εξέλιξη και ολοκλήρωση του επενδυτικού έργου, που θα επιφέρει κέρδη και οφέλη τόσο στο κράτος όσο και στην τοπική κοινωνία, υπενθυμίζοντας παράλληλα τις άδειες που εκκρεμούν από την πολιτεία γι' αυτό τον σκοπό.


Ολόκληρη την ανακοίνωση της Eldorado Gold και την δήλωση του Tζορτζ Μπέρνς μπορείτε να την διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ.
Νεότερη Παλαιότερη