Νέο επεισόδιο, στο θρίλερ με το..."δαιμονικό άγαλμα"


Παρελθόν από το Παλαιό Φάληρο αποτελεί ο Phylax, το άγαλμα που προκάλεσε αντιδράσεις και σκοταδιστικούς παρεκκλησιαστικούς κύκλους που πριν μερικούς μήνες.

Όπως αποκάλυψε ο δημιουργός του, Κωστής Γεωργίου, μιλώντας στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ, «ο Phylax ξεκουράζεται σε μια αποθήκη», αποκαλύπτοντας, μάλιστα, ότι η Δήμος Παλαιού Φαλήρου του ζήτησε να επανατοποθετηθεί στη θέση του μετά τον βανδαλισμό, ωστόσο ο ίδιος επέλεξε να μη βρεθεί ξανά «στη μέση θρησκευτικών και πολιτικών παιχνιδιών».

«Η τέχνη πρέπει να καταθέτει ιδέες και να δίνει στο πολίτη την δυνατότητα να βλέπει τον κόσμο και διαφορετικά από ότι έχει συνηθίσει να τον βλέπει. Έχουμε κενό παιδείας στα εικαστικά. Ένα έργο τέχνης σε δημόσιο χώρο προσφέρει στο πολίτη σε αυτή την δύσκολη περίοδο μια εικόνα ανάσας» ανέφερε ακόμα ο Κωστής Παπαγεωργίου, ενώ αποκάλυψε ότι το έργο το έχουν ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από την Κύπρο.

Τέλος, δηλώνει ότι «στέκει ως εγγυητής της ελευθερίας της έκφρασης και ως προστάτης της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών. Δίπλα στους καλλιτέχνες και τα δημιουργήματά τους, δίπλα στο διαφορετικό και το καινούργιο, την παράδοση και την καινοτομία».

Νεότερη Παλαιότερη