Νεκροί ο Γρηγόρης, ο 11χρονος γιος του Αντρέας και η 13χρονη κόρη Εβίτα


Νεκροί και ο πατέρας και ο αδελφός της 13χρονης που σκοτώθηκε πηδώντας σε γκρεμό.

Μία οικογενειακή τραγωδία αποκαλύφθηκε μέσα στα αποκαΐδια της Ανατολικής Αττικής, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, νεκροί βρέθηκαν τόσο ο πατέρας, όσο και ο αδελφός της 13χρονης που πήδηξε σε γκρεμό για να σωθεί από τις φλόγες και σκοτώθηκε ακαριαία.

Πρόκειται για τον 54χρονο Γρηγόρη Φύτρο και τον γιο του τον 11χρονο Ανδρέα. Δυστυχώς, η 13χρονη κόρη της οικογένειας, Εβίτα, είχε βρεθεί νωρίτερα νεκρή. Σύμφωνα με πληροφορίες το άτυχο κορίτσι ήταν αθλήτρια της ποδηλασίας και θεωρείτο ένα από τα μεγάλα ταλέντα του αθλήματος.


Γρηγόρης Φύτρος

Ανδρέας Φύτρος


Μία από τις συγκλονιστικές μαρτυρίες από τον πύρινο εφιάλτη, ήταν αυτή της κ.Μαρίας, η οποία περιέγραψε τη φρίκη που αντίκρισε, όταν και η ίδια έπεσε στη θάλασσα για να σωθεί από τις φλόγες, στο Κόκκινο Λιμανάκι. Είπε πως είδε ένα κορίτσι 13 ετών, που καιγόταν, να πηδά στον γκρεμό πάνω στην απελπισία της για να σωθεί, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του.

«Ήμουν εδώ από την πρώτη στιγμή, έβλεπα τον καπνό να βγαίνει σε κατάσταση τέτοια που τον τραβούσαμε φωτογραφία. Κάποια στιγμή ήρθε η φωτιά μπροστά μας με στρόβιλο. Είμαστε δέκα διαμερίσματα, μόνο μια κυρία τραυματίστηκε από εδώ. Μπροστά μου έπεσε το κοριτσάκι 13 ετών πήδηξε να σωθεί από την φωτιά από ύψος 10 μέτρων Στην οδό Δημοκρατίας 162 έχει ένα στενό δρομάκι το οποίο βγάζει στην θάλασσα, όταν καταφέραμε και περάσαμε στην παραλία ακούσαμε την κραυγή του παιδιού που καιγόταν και πήδηξε από τα 15 μέτρα. 

Και έσκασε κάτω και σκοτώθηκε ακαριαία. Με τόσο πούσι και καπνό που είχε το παιδί δεν έβλεπε προφανώς δεν θα μπορούσε να δει. Δεν ξέρω ποια ήταν καμένο το παιδί, το καημένο το παιδί και την έρημη την μητέρα της. Στις δύο το βράδυ μας φώναζε το λιμενικό αν χρειάζεστε βοήθεια, τότε; Τότε δεν χρειαζόμασταν βοήθεια. Βοηθηθήκαμε από τον έναν και τον άλλο.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα τα τραγικά νέα ήρθαν να προσθέσουν μία ακόμη πιο τραγική πινελιά στο δράμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας και ο αδελφός του κοριτσιού βρέθηκαν απανθρακωμένοι, δίπλα στο αυτοκίνητο της οικογένειας, καθώς δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν από τις πύρινες γλώσσες.

Η τραγική μητέρα, που ήδη είχε πένθος καθώς πριν από μόλις δέκα ημέρες είχε χάσει τη δική της μητέρα, δεν βρισκόταν στην περιοχή όταν ξέσπασε η πυρκαγιά. Ελειπε από το εξοχικό της οικογένειας καθώς εργαζόταν στην Αθήνα.
Νεότερη Παλαιότερη