Ξεπούλησαν και το Φυσικό Αέριο : Εδωσαν το 66%

Υπεγράφη η σύμβαση πώλησης του 66% του ΔΕΣΦΑ

Για εξαιρετική συμφωνία, πολύ καλύτερη από αυτή που κληροδότησε η προηγούμενη κυβέρνηση, που συμβάλλει στην είσοδο της χώρας στη νέα εποχή της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς φυσικού αερίου, έκανε λόγο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, στον χαιρετισμό του κατά την τελετή υπογραφής της σύμβασης πώλησης του 66% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΣΦΑ στην κοινοπραξία «SENFLUGA Energy Infrastructure Holdings S.A.» των εταιρειών Snam S.p.A., Enagás Internacional S.L.U. και Fluxys S.A., έναντι συνολικού τιμήματος 535 εκατ. ευρώ.


Τον δρόμο για την υπογραφή του SHA άνοιξε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία μέσα σε ένα εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα ολοκλήρωσε τον έλεγχο περί ανταγωνισμού και ενέκρινε τη μεταβίβαση. 
Ο έλεγχος του Διαχειριστή του ελληνικού συστήματος φυσικού αερίου περνάει πλέον σε μια από τις πιο ισχυρές ευρωπαϊκές κοινοπραξίες, όπου συμμετέχουν εταιρείες-μέλη της κοινοπραξίας του αγωγού ΤAP και θα επιδιώξουν να αξιοποιήσουν κάθε δυνατή συνέργεια. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από το συνολικό τίμημα των 535 εκατ. ευρώ, στα δημόσια ταμεία θα κατευθυνθούν τα 251,3 εκατ. για την πώληση του 31% του ΔΕΣΦΑ και τα 283,7 εκατ. στα ΕΛΠΕ για την πώληση του 35%.

Νεότερη Παλαιότερη