"Θερμή εισβολή" : Πολύ ζέστη από αύριο Παρασκευή

Πολύ ζέστη, αλλά φυσιολογική για την εποχή, έως και το επόμενο Σαββατοκύριακο προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

Η θερμοκρασία δεν θα πέσει κάτω από τους 25 με 36 βαθμούς έως και τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με όλα τα προγνωστικά μοντέλα. Δυσκολότερες ημέρες φαίνεται να είναι η Παρασκευή 13 Ιουλίου και η Τρίτη 17 Ιουλίου με τα θερμόμετρα να δείχνουν 37 και τοπικά 38 βαθμούς.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων στα βόρεια κυρίως ορεινά τμήματα την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 22 έως 35 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία τοπικά η μέγιστη θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη), 20 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο 1-2 βαθμούς χαμηλότερη), 24 έως 32 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς υψηλότερη), 23 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και ζέστη περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Σαρωνικό ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια και ζέστη, με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες  της ημέρας κυρίως στα ορεινά περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και τις βραδινές ώρες από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.
Νεότερη Παλαιότερη