Γεγονός το "Θαύμα της Χαλκιδικής", για μία ακόμη φορά και φέτος !!!


Άφησε και πάλι άφωνο τον κόσμο του Beach Volley η Ολυμπιάδα της Χαλκιδικής, με μία ακόμη πολύ πετυχημένη διοργάνωση τουρνουά,  του δημοφιλούς στις Ελληνικές παραλίες  αθλήματος.

Κοντά 25 χρόνια τώρα, ένα μικρό αθλητικό θαύμα συντελείται στην Βορειοανατολική αυτή γωνία της Χαλκιδικής.
Μία μικρή ομάδα ανθρώπων, με ψυχή και μπροστάρη τον σημερινό Πρόεδρο του χωριού, Γιάννη Πετράκη, αφοσιωμένοι οπαδοί του καινούργιου τότε εντυπωσιακού  αθλήματος της άμμου, έφτιαξαν στα μέσα της δεκαετίας του 90 ένα πρότυπο γήπεδο στην αμμουδιά του μικρού χωριού της Ολυμπιάδας και ξεκίνησαν το παιχνίδι.
Από τότε δεν σταμάτησαν ποτέ !!!

Δημιουργήθηκε μία αθλητική κυψέλη, αφού μάζεψε γύρω τους όλο το χωριό αλλά και κατοίκους των γύρω περιοχών, δημιούργησε φανατικούς φίλους του αθλήματος του Beach Volley και έχει φτάσει ήδη στην 3η γενιά αθλητών  που αναδείχθηκαν μέσα από αυτή.
Μεγάλα ονόματα του αθλήματος,  που έχουν κατακτήσει ζηλευτές θέσεις, όπως ο Άγγελος Ραμιώτης πού έχει φτάσει σε τελικό Master's και οι νεαροί ελπιδοφόροι αθλητές Γιώργος Αναστασιάδης και Γιώργος Καμπούρης με πάμπολλες κατακτήσεις τουρνουά σε όλη την χώρα στο ενεργητικό τους, παιδιά της Ολυμπιάδας, που αναδείχτηκαν και μεγαλούργησαν μέσα από αυτήν την μεγάλη και δημιουργική αυτή αθλητική κυψέλη.

Ηδη, νέα παιδιά αγόρια και κορίτσια, ετοιμάζονται να δείξουν στον κόσμο τι σημαίνει μπιτς βόλεϊ και Ολυμπιάδα.

Φέτος, για πέμπτη συνεχή χρονιά διοργανώθηκε στην Ολυμπιάδα τουρνουά της διοργάνωσης North area beach volley circuit και άφησε και πάλι εποχή !!!!

Επί τρεις μέρες και για 12 ώρες καθημερινά, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, εκατοντάδες κόσμου παρακολουθούσαν με αφοσίωση τους αθλητές που έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό στην άμμο, αδιαφορώντας για την επιμονή και ανυπόφορη κάποιες στιγμές ζέστη.







Ο κόσμος συμμετείχε ενεργά επευφημούσε τους αθλητές σε όλες τις ωραίες φάσεις που δημιουργούσαν και γενικά υπήρχε μία πανηγυρική ατμόσφαιρα γύρω από το τουρνουά.

Το μεγαλύτερο κέρδος από όλη αυτή την ιστορία είναι τα δεκάδες μικρά παιδιά τα οποία παρέμεναν συνεχώς στα γήπεδα μαθαίνοντας την αθλητική παιδεία συμμετέχοντας ενεργά σε όλα τα δρώμενα του τουρνουά.

Περιμένουμε λοιπόν και την επόμενη χρονιά, ώστε να μπορέσουμε να απολαύσουμε ακόμη ένα δυναμικό τουρνουά στην πανέμορφη Ολυμπιάδα και σε ένα γήπεδο με θέα τα αρχαία Στάγειρα, την πατρίδα του μεγάλου φιλόσοφου Αριστοτέλη.

Να υπογραμμίσουμε εδώ πως όλα αυτά γίνονται δυνατά κατόπιν της και της οικονομικής βοήθειας των χορηγών μικρών και μεγάλων καθώς χωρίς αυτήν την βοήθεια δεν θα ήταν δυνατή η διοργάνωση ενός τόσο δυναμικού  θεάματος μέσα στο καλοκαίρι. 

Μέγας χορηγός της διοργάνωσης η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός, την ευθύνη της διοργάνωσης και του χώρου την είχε το beach bar Perroquet, οι σκαλωσιές "Αστήρ"φρόντισαν για τις κερκίδες των θεατών και οι παρακάτω επιχειρήσεις της Ολυμπιάδας προσέφεραν την αμέριστη βοήθειά τους στην άψογη διοργάνωση του τουρνουά :  Super market Ηλιος, ταβέρνα Beeraki, Εστιατόριο Ακρογιάλι, Εστιατόριο Olympic, Ψαροταβέρνα Καπετάν Μανώλης, Καφέ Ζαχαροπλαστείο Γιασμίν, Πίτσα MolosThalassa-kitchen & bar summerPerroquet All Day Beach Bar/Cafe, Zαχαροπλαστείο ΠλατείαYasoo Holiday Apartments, Elena-Apartments, Arista Market Ολυμπιάδας, Οικοδομικά Αφοί Ασκητάκη, Κρεοπωλείο Στεργιαρούδη.











Νεότερη Παλαιότερη