Θεσσαλονικη :Άλλη μία μέρα ντροπής για την πόλη μας σήμερα


Στόχος βανδάλων έγινε το μνημείο που αναγέρθηκε στο campus του ΑΠΘ, κοντά στην κεντρική βιβλιοθήκη, σε ανάμνηση του παλιού εβραϊκού νεκροταφείου που καταστράφηκε το 1942. Άγνωστοι πέταξαν μπλε μπογιές στο μνημείο κι έγραψαν συνθήματα.

Συνεργείο καθάρισε το μνημείο και η εικόνα του είναι αρκετά βελτιωμένη.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) καταδίκασε την «απαράδεκτη πράξη» της βεβήλωσης του μνημείου, υπογραμμίζοντας πως «ο θρησκευτικός φανατισμός και η μισαλλοδοξία δεν προσφέρουν λύσεις αλλά αποτελούν το πρόβλημα».



«Λύσεις προσφέρουν η μόρφωση και η παιδεία. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για καλύτερη παιδεία και για μια πιο ανεκτική κοινωνία» τονίζει το ΑΠΘ, σημειώνοντας ότι η ζημιά αποκαταστάθηκε άμεσα.

«Οι βέβηλοι, αυτοί που προέβησαν σε ασεβείς πράξεις και καταστροφές του Εβραϊκού Μνημείου στο ΑΠΘ, δεν έχουν θέση στην πόλη και στην κοινωνία μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διοικούσα Επιτροπή Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας.

«Ας σταματήσουν όλοι, από όλες τις πλευρές, να ρίχνουν λάδι στη φωτιά του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας. Ας σταματήσουν όλοι, που ο καθένας με το δικό του τρόπο προκαλεί, να προσβάλλουν τον πατριωτισμό, την πίστη και την υπερηφάνεια των κατοίκων της Θεσσαλονίκης μας» καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Νεότερη Παλαιότερη