"Επιτυχία που σώθηκαν τόσοι άνθρωποι", λέει ο κυρ-Φώτης Κουβέλης"

«Αδιανόητο να ήξερε ο Πρωθυπουργός για τους νεκρούς και να το απέκρυπτε» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Βρε καλώς τους» με τον Αντώνη Φουρλή και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει τι πληροφόρηση είχαν οι υπουργοί.

Διευκρίνισε ότι στο Υπουργείο Άμυνας δεν γνώριζαν το βράδυ της Δευτέρας. Δεν απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο ελλιπούς ενημέρωσης του πρωθυπουργού. «Δεν μπορώ να αποκλείσω επιμέρους λάθη αλλά στρατηγικής σημασίας λάθη δεν έγιναν» είπε ο κ. Κουβέλης.

Χαρακτήρισε «επιτυχία το γεγονός ότι κατάφεραν να απομακρυνθούν περίπου 20.000 άνθρωποι στο Μάτι». Τόνισε την ανάγκη νέου χωροταξικού σχεδιασμού και του ανοίγματος των παραλιών που είναι κλειστές από κτίσματα. Έκανε λόγο για άμεση επέμβαση του Λιμενικού το οποίο διέσωσε-όπως είπε- πολύ κόσμο.

«Δεν είναι της παρούσης» απάντησε όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα παραιτήσεων ή αποπομπών, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο, αφού όπως είπε η αναζήτηση των ευθυνών και των παραλείψεων είναι ζητήματα που θα ερευνηθούν.


Νεότερη Παλαιότερη