Αίτηση πτώχευσης, κατέθεσε πασίγνωστη Ελληνική πολυεθνική επιχείρηση


Σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από πιστωτές της εισήχθη η εταιρεία Folli Follie, επικαλούμενη το άρθρο 106α του πτωχευτικού κώδικα.

Με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο η Folli Follie σημειώνει πως έχει λάβει προστασία από τις δικαστικές Αρχές, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει πότε κατατέθηκε η αίτηση ή πότε θα εκπνεύσουν τα μέτρα.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι στόχος της προστασίας είναι η διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας της και η αποφυγή της μείωσης της περιουσίας της λόγω «επιθετικών συμπεριφορών» με τις οποίες «βρίσκεται αντιμέτωπη το τελευταίο χρονικό διάστημα».

Η FF σημειώνει ακόμα πως η προστασία θα της επιτρέψει «να σχεδιάσει απρόσκοπτα και να προτείνει ένα ολοκληρωμένο πλάνο αναδιοργάνωσης με στόχο να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής της».

Τα οικονομικά της εταιρείας ελέγχονται από κοινού τις Ernst & Young και Alvarez & Marsal, μετά από σειρά επικριτικών εκθέσεων από αμερικανικό επενδυτικό όχημα που κατήγγειλε πως το δίκτυο σημείων πώλησης της FF παγκοσμίως είναι πολύ μικρότερο από ό,τι ισχυρίζεται η εταιρεία.

Την προηγούμενη εβδομάδα η ελεγκτική εταιρεία Ecovis ανακάλεσε την έκθεση για τον έλεγχο των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της Folli Follie για το έτος 2017.
Νεότερη Παλαιότερη